Platí, že květinové motivy oživí každý interiér a dobře vybraná dekorace může úplně změnit náladu v místnosti. „Růže, a nejen jejich vůně, nás umí zklidnit a zharmonizovat,“ říká designérka Magda Kinská. Dobrá zpráva je, že rostlinné motivy v interiéru zafungují vždycky, jen je důležité dodržet několik jednoduchých zásad. „Nebojte se kombinovat motiv růží s pruhy. Zde platí, že na pruhy musíme použít stejné barvy i odstíny, jaké jsou použity na dekoru s růžemi. Díky tomuto jednoduchému pravidlu je interiér šik a nepůsobí chaoticky. K růžím se nejlépe hodí jemné pastelové dekory,“ upozorňuje Magda Kinská.

Klasickým motivem růží v interiéru vytvoříte staromilskou, romantickou, lehce zasněnou atmosféru anglického venkova. Tento klasický motiv růží je krásný v zimních zahradách, terasách, altáncích, prostě tam, kam chodíme odpočívat a nabírat síly či inspiraci. Motiv růže na potazích sedacích souprav a polštářů v kombinaci s bílým nábytkem nebo nábytkem kovovým vám vytvoří jedinečné místo, které z vás dokáže sejmout starosti po hektickém dnu pouhým posezením. Myslete na to, aby těch růží nebylo hodně. Všeho moc totiž škodí.

S motivem růže seženete spoustu krásných věcí. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých tipů, které zkrášlí nejen vaši domácnost. Podívejte se do naší fotogalerie.

Fotogalerie
25 fotografií