Nikdy na ty časy nezapomene. „Karel dělal náš život hezčí, děkuju osudu, že nás svedl dohromady. Do posledního vydechnutí si to s sebou ponesu,“ svěřil Blesku bubeník, který jeden čas dokonce chodil se Slavíkovou dcerou Dominikou Gottovou (47).

Dobré skutky

Své vzpomínky sepsal v knize Zlatá léta s Karlem Gottem aneb Čtvrt století za zády Mistra. Mimo jiné v ní vylíčil i to, jak noblesně se zpěvák zachoval k hvězdě Semaforu Zuzaně Burianové (72), když v říjnu 1980 zemřel náhle na infarkt její muž Ján Roháč (†48), režisér legendárních Silvestrů na Kavčích horách. „Tehdy jim Karel půjčil nějaké peníze na stavbu domu. Když k té tragické události došlo, Karel dluh jeho vdově velkoryse odpustil,“ prozradil Žižka. „Ale takový on byl, často dělal dobré skutky,“ zdůraznil. „S jeho odchodem skončilo něco pěkného, co ani neumím pojmenovat...“ svěřil Blesku muzikant na středečním křtu své knihy.

VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu Karel Gott Agency

Chodí do snů

Když loni v říjnu obletěla svět zpráva o Slavíkově skonu na akutní leukemii, dal si Žižka na sociální síť vzpomínku, jak byl výjimečný a hlavně naprostý profesionál. „Oslovila mě Marie Formáčková a napsala se mnou knížku. Nepřidal jsem se v ní k těm, kteří na minulou dobu vzpomínají nějak negativně. Takový je prostě život. O Karlovi se mi dodneška zdá,“ vysvětlil své pohnutky Gottův bubeník.

Zakládal Pražský výběr

Málokdo ví, že Jan Žižka stál u zrodu Pražského výběru, který v roce 1976 založil Michael Kocáb (66). Ondřej Soukup (69) hrál na kytaru a Jiří Niederle (70) na saxofon. „Prožil jsem s nimi krátkou, ale hezkou etapu. Ondra Soukup s manželkou Gábinou mi byli za svědka na druhé svatbě,“ zavzpomínal Honza.

Strýc se utopil

Honzu pojmenovali po tátově bratrovi Janovi (†5), který byl zázračně hudebně nadaný. Měl odjet do Ameriky, kde mu chtěl mecenáš dopřát nejlepší hudební vzdělání. Bohužel se utopil ve Vltavě.

VIDEO: Během kremace Menzela zůstala vdova na smutek sama. A Čenský potvrdil vážná zranění

Video
Video se připravuje ...

Během kremace Menzela zůstala vdova na smutek sama. A Čenský potvrdil vážná zranění Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
9 fotografií