Dny před usnesením nového pravidla se tisíce Britů sešlo v ulicích a rozloučilo se s krátce nabytou svobodou, od pondělí 14. října se opět budou moci spolehnout pouze na nejbližší rodinu nebo spolubydlící. Navíc nikdo neví, na jak dlouho. Opatření proti šíření koronaviru se ale už zřejmě neblaze odrazilo i na plánech královské rodiny, která pomalu, ale jistě začala plánovat tolik očekávanou vánoční sešlost na hradě Sandrigham.

Podle nového pravidla šesti nebude možné, aby se úzký, avšak i přesto početný rodinný kruh, jenž je kvůli pandemii roztříštěn různě po zemi, letos sešel pod vánočním stromkem. Vévodové z Cambridge Kate Middletonová (38) a princ William (38) se s královnou dlouho osobně neviděli a jestliže pravidlo přetrvá i do Vánoc, budou si muset dárky předat přes kurýra.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům.

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

 Se svou matkou se mnoho týdnů a možná i měsíců nesetkal také princ Charles (71) a jeho manželka Camilla (73), stejně tak ani další dva její synové Andrew (60) a Edward (56), její dcera Anna (70) nebo kupa vnoučat a pravnoučat. S vévody ze Sussexu Meghan Markleovou (39) a princem Harrym (35) ovšem na Vánoce zřejmě nepočítali ani před zákazem scházení.

Kromě tradičního posezení pod stromkem se členové budou muset obejít i bez tradiční návštěvy kostela sv. Máří Magdaleny v Sandringhamu na Boží hod vánoční. Jejich pouť bývá vždy doprovázena početným davem fanoušků, kteří si s monarchy chtějí potřást rukou, vyfotit si je a popovídat si.

Pro královnu Alžbětu jsou po dvojité dávce narozenin Vánoce tím nejdražším svátkem. Na Sandringham odjíždí začátkem prosince a sama vybírá výzdobu včetně toho, jak bude vypadat výsledná podoba stromku. Ten poté na Štědrý den společně ozdobí celá rodina.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
117 fotografií