Z kdysi nesmírně populárního a lidmi obdivovaného krále Juana Carlose se ke konci jeho vlády stal vyvrhel. Korupční skandály zmítaly španělským dvorem ještě předtím, než se do nich Carlos údajně zapletl. Jako by byl nepoučen chybami svého zetě, měl sám přijmout milionové úplatky.

Veřejnosti se ale král znelíbil i jinými prohřešky. Například v roce 2012 se vydal na lov slonů do Afriky, a třebaže si byl vědom ohroženosti tohoto zvířete, na touze ulovit si vzácnou trofej mu to neubralo. Lidem se rovněž nelíbilo špatné načasování tohoto malého výletu – tehdy totiž Španělsko trápila ekonomická krize a král, který využíval veřejných peněz k cestování na jiný kontinent, si svého lidu zřejmě nevážil.

Video: Kotek skončil na JIP! Letěl pro něj vrtulník. A Bohdalová šokuje: Řeknu vše a bez cenzury!

Video
Video se připravuje ...

Kotek skončil na JIP! Letěl pro něj vrtulník. A Bohdalová šokuje: Řeknu vše a bez cenzury! Blesk TV

A pak tu je jeho dvojí život. Juan Carlos se během své vlády i před ní údajně zapletl až s 5 000 ženami, z nichž jedna – německá filantropka Corinna zu Sayn-Wittgensteinová – mu byla milenkou celou dekádu. Také se mluvilo o tom, že zplodil několik nemanželských dětí.

Královským dvorem poté kolovaly zvěsti, že se Carlos rozvede se svou manželkou Sofií (81). Protokol jim to ale údajně nedovoloval. Tyto skandály zvedly ve Španělsku obrovskou vlnu nevole a poslední ždibec respektu vůči panovníkovi navždy vyprchal.

V roce 2014, po téměř čtyřiceti letech vlády, nakonec Juan Carlos abdikoval ve prospěch svého syna Filipa VI (52). Před několika dny se pak rozhodl odstěhovat ze Španělska do jiné země. Informoval o tom dopisem, který královská rodina zveřejnila na své webové stránce. Podle prozatím neověřených informací našel nové útočiště v daňovém ráji Dominikánské republice.

VIDEO: Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové

Video
Video se připravuje ...

Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové. Blesk TV

Fotogalerie
19 fotografií