Přitom autor scénáře, jehož má být Princ Mamánek i režisérský debut, herec Jan Budař (43), psal role hercům na tělo. Tedy, nejdříve je oslovil a až potom začal pracovat na scénáři. „Když nám Honzík s manželem volal, nadšeně jsme kývli na roli krále a královny,“ řekla před čtyřmi lety Blesku Šafránková, která by za roli královny získala i slušný honorář.

Ale o balík peněz i roli přijde... Popelku nahradí Hana Maciuchová (74). „Ano. Mám v Princi Mamánkovi roli královny,“ potvrdila Blesku paní Hana. Manželský pár si Maciuchová a Abrhám spolu poprvé zahráli v roce 1977 v seriálu Nemocnice na kraji města, kde ztvárnili Blažejovy. V roce 1989 se sešli ve filmu Člověk proti zkáze jako Karel Čapek a Olga Scheinpflugová. V Princi Mamánkovi spolu sehrají manžele už potřetí.

Roli na tělo psal Budař také Milanu Lasicovi (80). Ale ten ji vrátil. „Těšil jsem se na ten film. Dvakrát se ale mělo natáčet, dvakrát se to zrušilo, a mně už došla trpělivost. Když mi tedy před pár měsíci volal pan Budař, jestli se mnou může dál počítat, řekl jsem, že ne. Zřejmě i Libušce Šafránkové došla trpělivost a vůbec se jí nedivím,“ přiznal Blesku Lasica, který měl hrát hrobaře. „A mrzí mě to moc. Už jenom proto, že je to podruhé, co nám nevyšel s Abrhámem společný film,“ dodal herec.

Člověk prý v určitém věku už musí plánovat. O to spíš chce vědět, na čem je, Šafránkové rakovina vzala část plic a nikdo neví, co s ní bude druhý den. A Libušku také moc mrzelo, že má Princ Mamánek kvůli financím skluz. Nabídku přijala v době, kdy se cítila báječně. „Škoda že na ten film nejsou peníze. Scénář je nádherný, ráda bych královnu hrála,“ prohlásila herečka před čtyřmi lety, tedy dva roky poté, co se jí podařilo zákeřnou nemoc zdolat.

Točit se mělo začít už v roce 2016. Pohádka s rozpočtem 17 milionů korun ale nedostala grant a Budařovi se nepodařilo sehnat sponzory.

VIDEO: Hana Maciuchová zvolnila tempo a jen kvete! Ale proč je tak málo ve filmech?

Video
Video se připravuje ...

Hana Maciuchová zvolnila tempo a jen kvete! Ale proč je tak málo ve filmech? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
37 fotografií