Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Motorkář chtěl otrávit známého prudkým jedem: Údajně mohl za jeho závislost na drogách

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
16. června 2020
11:36

Kriminalisté obvinili muže ze středních Čech z toho, že připravoval vraždu prudkým jedem. ČTK to v úterý sdělil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Třiačtyřicetiletý muž se podle něj přiznal a jako motiv uvedl, že ho jeho zamýšlená oběť přivedla k závislosti na omamných a psychotropních látkách.

„Detektivové NCOZ se od začátku února 2020 zabývali informací z kriminálního prostředí o aktivní poptávce po nebezpečných chemických látkách – prudkých jedech,“ popsal počátek případu Ibehej.

Prověřování informace zavedlo kriminalisty ke Středočechovi, který podle mluvčího zamýšlel otrávit svého známého z prostředí motocyklového klubu.

„Činnost podezřelého byla detektivy dokumentována včetně okamžiku, kdy se mu podařilo jedy, policií zaměněné za neškodné látky, získat," uvedl Ibehej. V tom okamžiku muže zadržel Útvar rychlého nasazení.

Stíhaného muže, kterému hrozí v případě prokázání viny 12 až 20 let vězení, vzal soud do vazby. Kauzu dozoruje liberecká pobočka Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání