Seděla na místě spolujezdce v autě, které právě projíždělo po Pražském okruhu, když najednou přišel prudký náraz. Auto bez varování vrazilo do náklaďáku, který před ním zastavil. Náraz celý předek vozu sešrotoval a žena (32) v něm zůstala zaklíněná. 

Zanedlouho na místo dorazili hasiči, kteří hlášení dostali pomocí automatického systému eCall přímo z auta. A začal boj o život. Vážně zraněnou ženu totiž museli vyprostit ven, aby ji vrtulník mohl převézt do nemocnice. Náročné vyprošťování nakonec zabralo 40 minut, žena se vážně zranila. Vrtulník ji pak přepravil do Ústřední vojenské nemocnice a ona jako zázrakem přežila.

Jak se ukázalo, svou zásluhu na tom měl hlavně jeden ze zasahujících hasičů. „Byla jsem zaklíněna v osobním voze na Pražském okruhu, stále ležím v nemocnici... Pozdravujte pana hasiče, jeho držení za ruku při vyprošťování mi zachránilo život,“ napsala žena několik dní po nehodě pražským hasičům, kteří její vzkaz zveřejnili na twitteru. „Udržoval mě při vědomí a opravdu jsem se s ním přestala bát,“ popsala, jak důležitý pro ni hasič v tu chvíli byl, a přidala slova díků pro celý sbor. 

Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka později doplnil, že hasič, který držel ženu za ruku, pracuje u HZS Praha necelý rok. „Je mu 22 let. To jsou ty chvíle, pro které tuhle práci děláte! Samozřejmě za tuhle souhru patří dík všem, co na místě zasahovali,“ napsal na twitteru.

Fotogalerie
24 fotografií