Divadlo původně nepředpookládalo, že by v této sezoně ještě otevřelo. Pomoc ale přislíbilo Brno. Rada minulý týden navrhla vyplatit některým kulturním institucím, které nejsou zřízeny městem, jednorázovou podporu. Ještě ji bude schvalovat zastupitelstvo.

Zároveň má divadlo zatím odloženou splatnost nájmu v budově, která patří městu. Pokud to odhlasují zastupitelé, bude mu nájem za tři měsíce úplně odpuštěn stejně jako dalším provozovatelům.

I když jsme velmi rádi, že opět začneme hrát, červnový provoz bude ještě ve velkých uvozovkách. Diváci budou v rouškách, neobejdeme se bez dezinfekce a nemůžeme prodávat občerstvení. Rozestupy v sále být už sice nemusí, ale ve foyer je potřeba je dodržovat. Stále se nemůžeme zbavit pocitu, že žijeme absurdní komedii, ve které je zbytečné hledat logiku,“ poznamenal ředitel divadla Ondřej Chalupský.

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka apeluje na dodržování opatření proti koronaviru. iniciativa Dobro JMK

1815 vstupenek jako poděkování

Na 1815 vstupenek Divadlo Bolka Polívky nabídlo brněnským zdravotníkům, hasičům, záchranářům a policistům, kteří v náročné zkoušce posledních týdnů obstáli na výbornou.

„Přes všechny obtíže, které nám jako divadlu doba koronavirová přinesla, si uvědomujeme, že největší obdiv zasluhují ti, kteří se ocitli v první linii. Chtěli jsme jim proto alespoň symbolicky touto formou poděkovat,“ upozornil Chalupský.

Letní scéna na třech frontách

Pátý ročník Letní scény DBP se bude odehrávat, stejně jako v loňském roce, ve třech atraktivních lokalitách: Od 6. do 8. července na nádvoří Zámku Slavkov, od 13. do 17. července v amfiteátru v Mikulově a od 20. července do 1. srpna na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea v Brně. Představení začínají vždy ve 20 hodin.

Letošní série představení pod širým nebem nabídne tituly jako Šašek a syn, DNA, Srnky, Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, Pozemšťan, Rebelky, ale také další inscenace z vlastní produkce Divadla Bolka Polívky.

Fotogalerie
6 fotografií