Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Na mladého rybáře zaútočil obří žralok! Student svůj boj o život natočil

Autor: shp - 
8. června 2020
10:35

Nejdelší dvě minuty svého života zažil australský student Lachlan Pye (18). Jako už po několikáté se vydal potápět u pobřeží Severního Queenslandu s cílem ulovit pomocí vystřelovací harpuny ryby. Nakonec se ale málem stal kořistí. Pod vodou ho totiž napadl tři a půl metru dlouhý žralok býčí!

Dramatické setkání s dravou parybou natočil Lachlan Pye na Go-Pro kameru, kterou měl připevněnou na hlavě. Vše začalo nevinně, když mladík spatřil rybu a vystřelil po ní harpunu. A zasáhl ji! Ale jen několik okamžiků poté po něm vystartoval veliký žralok!

Útok z hlubiny! 

„Neviděl jsem ho, dokud nebyl pode mnou,“ řekl Lachlan australské zpravodajské relaci 9News. Jakmile velkou parybu spatřil, okamžitě do ní začal kopat. „Stáhl mě dolů za nohu. Cítil jsem, jak se můj kotník hýbe. Několikrát mě kousl do ploutve,“ dodal mladík, který do něj kopl.

Lachlanova okousaná ploutev byla ale to jediné, co přišlo k újmě. Dokonce ulovená ryba nabodnutá na harpunu zůstala netknutá. „Nešel ve skutečnosti vůbec po rybě. Šel prostě po mně! Měl jsem pořádné štěstí, že mám stále nohu,“ zavzpomínal chlapec.

Žralok ho kousl do ploutve

„Byly to dvě minuty čistého teroru,“ uzavřel student. Jeho kamarád Presley Wilcox byl jen pár metrů od něj na lodi, když k útoku paryby došlo. Okamžitě věděl, že je zle. „Slyšel jsem ho říkat: Žralok! A jo, kousl mě,“ dodal kamarád. Naštěstí to nebylo do masa...

Podívejte se, jak to vypadá, když útočí žralok:

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání