Když chlapec, který má zálibu ve focení vlaků, loni v říjnu už v kupé čekal, až vlak Hradečan vyjede z hlavního nádraží, přišli k němu dva gauneři. „Jeden z nich poškozeného pozdravil, a když si všiml, že má u sebe plátek pilky, tak se ho zeptal, jestli je to mačeta a jestli si připadá jako frajer, " popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Ze strachu nevydal ani hlásku

Chlapec neodpověděl, tak jeden z mužů začal mladíkovi vyhrožovat tím, že má u sebe nůž. Že prý do něj kluk při nastupování strčil a jemu se tak ztratila peněženka, kde měl pětset korun. Vyděšený hoch ze strachu o svůj život vytáhl svou peněženku. Gauner si z ní drze pětistovku, kterou chlapec dostal od mámy na výlet, vzal.

Poté, co hocha okradli, se rychle vypařili. V obchodě si pětistovku rozměnili a rozdělili. Při tom je zachytily kamery. „Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi," uvedl Daněk s tím, že po mladících pátrají. 

Záhy je skutečně našli. „Díky zveřejnění případu jsme získali poznatky k hledaným mladíkům a kriminalistům se je podařilo ztotožnit. Nyní s nimi budou probíhat standardní úkony trestního řízení,“ dodal mluvčí 16. března.

Fotogalerie
11 fotografií