Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama po drsné srážce na Kolínsku: Hasiči nakládají těžce zraněného šoféra do vrtulníku

Autor: yks, ČTK - 
23. února 2020
16:28

U Vrbčan na Kolínsku se v neděli dopoledne srazila dvě osobní auta, tři lidé utrpěli zranění. Pro jednoho ze zraněných přiletěl vrtulník záchranné služby. Hasiči sdíleli dramatické záběry ze záchrany účastníků nehody. 

Nehoda byla hlášena kolem 10:00, auta se srazila na křižovatce. Podle prvotního ohlášení bylo zřejmé, že bude nutné vyprostit dvě osoby. První jednotka hasičů byla na místě za deset minut od ohlášení události,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda s tím, že zároveň byl zdravotnickou záchrannou službou aktivován vrtulník letecké záchranné služby. 

Na místě nakonec zasahovaly tři jednotky hasičů a záchranáři ke nehodě kromě vrtulníku vyslali tři pozemní posádky. Podle záchranné služby v autech cestovalo celkem pět lidí, z toho tři byli zranění. 

Video  K nehodě u Vrbčan musel přiletět vrtulník.  - HZS Středočeského kraje
Video se připravuje ...

U jednoho člověka měl lékař podezření na poranění pánve, vrtulník ho proto přepravil do pražské vinohradské nemocnice. Další dva cestující utrpěli lehčí zranění a po ošetření je záchranáři převezli do nemocnice v Kolíně.

Silnice byla dočasně neprůjezdná, příčinu vyšetřují policisté, řekl ČTK Svoboda.

zlymikes ( 23. února 2020 20:36 )

Pominu debilitu řidičů,co to valí jak blbci , ale zase obsazení - 3 x hasiči, vrtulník, několik sanitek na tři lehce zraněné a což bude asi nějaký dobře placený zvyk. Vždyť včera - vyletěli dva vrtulníky a zase odletěli prázdné - že by zadara?

zelvik22 ( 23. února 2020 17:47 )

Smutné, přitom je to jedna z nejpohodovějších silnic v okolí - rovinka z Prahy až na Kolín, krom pár blbých úseků pohoda. Jenže plno řidičů těch pár úseků stejně podceňuje a hazarduje. Tady u Vrbčan to bývá dost často.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání