Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hodonínští záchranáři v slzách: Zemřel jejich milovaný kolega Jirka (†48)!

Hodonínští záchranáři v slzách: Přišli o milovaného kolegu Jirku (†48)!
Hodonínští záchranáři v slzách: Přišli o milovaného kolegu Jirku (†48)!  (Autor: ZZS JMK)
Autor: lm - 
1. února 2020
13:44

Smutná zpráva zasáhla jihomoravské záchranáře. Po dlouhé nemoci je opustil jejich milovaný kolega Jiří (†48). Na záchranáře kamarádi vzpomínají jako na „správného a férového chlapa“, který svou práci miloval a dokázal ji zpříjemnit i jiným.

Jiří (†48) pracoval přes 10 let jako řidič záchranář u hodonínské záchranky. K odchodu ho donutilo až vážné onkologické onemocnění, kvůli němuž skončil v invalidním důchodu. Do poslední chvíle ale doufal, že se jednou mezi své kolegy opět vrátí. Bohužel ale těžké nemoci nakonec 29. ledna podlehl.

„Jaký byl náš Jirka? Miloval svou práci na záchrance a i v době své nemoci stále věřil, že se vrátí mezi nás. I my jsme věřili… Byl to správný chlap, na nic si nehrál a vše v jeho podání bylo vždy upřímné a opravdové. Ve sporech si nebral servítky a pro jadrná slova nikdy nešel daleko, vlastně je pro jistotu použil hned od začátku. Ale pokaždé to od něj bylo férové, na rovinu, a tím pádem rychle vyřešeno,“ smutní jihomoravští záchranáři.

Ti také zavzpomínali na to, jak jim jejich kolega dokázal zpříjemnit společné služby. „Jirka byl taky skvělý bavič. Nepotřeboval příliš mluvit, vždy postačila trefná hláška na závěr: ‚Co nemám, nepotřebuju‘ nebo ‚Když se na to vykašleš, uděláš pro to maximum‘. Někdy si ho kolegové dobírali pro jeho fobii z pavouků a podobného hmyzu, i toto dokázal s humorem jemu vlastním vždy pochopit a ještě se tomu zasmát. A takhle taky zůstane navždy v našich srdcích a vzpomínkách. Takového jsme ho brali, takového jsme ho měli rádi,“ uvedli.

„Díky náš drahý kamaráde za všechny ty nezapomenutelné okamžiky s Tebou. Budeš nám chybět,“ uzavřeli.

Zobrazit celou diskusi