Policisté se snaží vypátrat zločince, který nejprve studenta silně chytil za oděv a pod legendou cesty do Londýna žádal vydání peněz. „Mladý cizinec mu vydal několik mincí. Lupič si pohotově spočítal, že to mu na cestu přes průliv nestačí a pod pohrůžkou smrti žádal vydání další kořisti,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po muži a ženě, mohou mít cenné informace o pachateli loupeže v Brně. Policie ČR

Policisté hledají muže a ženu

Lupič přitom svou oběť sám prohledal. „Studentovi poté sebral veškerou hotovost a mobilní telefon. K přepadení mělo podle policie dojít na konci listopadu loňského roku. Nyní se policistům podařilo získat záběry z kamerového systému, které zachycují muže a ženu. Ti by policistům měli výrazně pomoci při objasnění loupeže.

Muži je přibližně 25 až 30 let, je vysoký asi 165 centimetrů, má hnědé oči, tmavší pleť a střední postavu. Ve spodní čelisti špičatého obličeje a u koutku rtu měl znaménko o velikosti 4 až 5 milimetrů.

O ženě vyšší postavy je známo pouze to, že měla dlouhé černé vlasy. „Pokud dvojici poznáte, dejte nám vědět na čísle 158, nebo můžete přímo kontaktovat vyšetřovatele na lince 974 625 823,“ vyzval veřejnost Vala.

Fotogalerie
3 fotografie