Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Recenze: Divomor aneb když i dospělé očaruje dětská kniha

Recenze: Divomor aneb když i dospělé očaruje dětská kniha
Recenze: Divomor aneb když i dospělé očaruje dětská kniha  (Autor: nakladatelství Albatros)
Autor: dce - 
2. dubna 2020
12:08

Ne zřídka přirovnávají čtenáři i kritici novou sérii Jessicy Townsendové k Harrymu Potterovi. Malá obyčejná holka se totiž dostane do společnosti plné čar a kouzel, kde po ulicích chodí obří mluvící kočky nebo kozel v třídílném obleku. Podobně jako Harry Potter je série Nikdyuž určena pro děti od ranných -nácti let a podobně jako Harry Potter má velké fanoušky i mezi dospělými. A nejinak je tomu i v případě pokračování s názvem Divomor.

Poté co úspěšně složila zkoušky, se Morrigan konečně stala součástí Divinské společnosti. Jenže to vypadá, že její trápení rozhodně neskončilo, už ví, jaká je její zvláštní schopnost, jenže ostatní nemají ani tušení - tedy až na Nejvyšší radu starších, kteří se jejího jedinečného daru obávají, a tak místo řádněho vzdělání dochází za protivným učitelem dějin Divomorů. To ji proti útrapám Nikdyuše ale neochrání....

Už první díl z připravované série Nikdyuš naznačoval, že tento literární počin bude skutečně povedený. A druhé pokračování to jen potvrzuje. Jessica Townsendová čtenářům přináší famózní dětskou knihu ve stylu Harryho Pottera, za jejíž čtení se nemusí stydět ani kdejaký dospělý.

Styl autorky je neuvěřitelně hravý a poutavý, čtenář tak spolu s Morrigan objevuje všechny divy Nikdyuše včetně podivných tvorů a zvláštních zvyků.

Oproti prvnímu dílu nasazuje Divomor rychlé tempo už od začátku, čtenáře čeká celá řada zvratů a překvapení. A také skutečně úžasný konec, ale je téměř zaručené, že rozhodně nebude chtít svět kouzel a přízračných bytostí opustit. Tak skvělý Divomor skutečně je!


Jessica Townsend

Divomor

nakladatelství Albatros, 2019

496 stran

Hodnocení: 90 %

Zobrazit celou diskusi