Proslulý je též obraz, na němž Gott namaloval sám sebe v Lucerně, kde jej v hledišti mezi fanynkami nadšeně poslouchá sám Lucianno Pavarotti (†71), světoznámý operní zpěvák přezdívaný »král vysokého C«.

Genius loci

Karel tvrdil, že tam vládne genius loci neboli duch místa, který nad ním vždy převzal moc a dělal si s ním, co chtěl. V sedmdesátých a osmdesátých letech tam míval vždy ob rok vánoční koncerty. V prosinci 1982 v Lucerně odzpíval dokonce i dva večery, přestože mu umřel tatínek Karel (†71). „Moc mi v té bolesti pomohlo jít rozdávat lidem radost. A nemohl jsem ani truchlit a koncerty odvolat, vždyť ti lidé si už na mne koupili lístky...“ vzpomínal Slavík.

I když navenek rozdával radost, uvnitř ho svíral žal. „Byl jsem zvyklý, že po koncertě mě vždycky na Bertramce čekal táta. Tentokrát jsem se ale bál přijít do prázdného baráku, a tak jsem pozval domů tehdy celou kapelu,“ prozradil až po mnoha letech Gott.

Díky Zagorce

A byla to také Lucerna, kde si v září 2016 poprvé zazpíval poté, co prodělal rakovinu mízních uzlin. Jako hosta si ho tam tajně pozvala Hana Zagorová (73) na koncert ke svým 70. narozeninám. „A udělala jsem dobře. Karel byl přešťastný, když viděl, jak ho publikum vítá zpátky,“ svěřila Blesku zpěvačka. Právě proto na Karla vzpomene i 10. prosince na svém vánočním koncertě v Lucerně. „Věnuji mu svou písničku Kdyby se vrátil čas,“ prozradila Zagorová.

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Gott plánoval vzpomínkový koncert po své smrti. A Eben čelí šokujícímu nařčení

Video
Video se připravuje ...

Gott plánoval vzpomínkový koncert po své smrti. A Eben čelí šokujícímu nařčení Bára Horáková, Lukáš Červený