Informace Blesku společnost Ticketportal, která prodávala vstupenky, potvrdila. „Pro tento termín je akce zrušena, budeme vydávat tiskovou zprávu. Zatím počítáme s tím, že se uskuteční v náhradním termínu,“ říká Ticketportal s tím, že pořadatelem byl Spolek Avicenum. V něm od září letošního roku začal figurovat někdejší manažer Evy Urbanové (58) Jiří Kováč, který pro akci zajišťoval umělce.

Poprvé mě oslovili těsně před Karlovou smrtí, že to bude vánoční koncert. Pak ale akci přejmenovali na Poctu Karlovi, o čemž jsem nevěděla. Myslím, že z pietních, právních i morálních důvodů by se to konat nemělo. Ani nemám žádnou smlouvu, takže nad tím nepřemýšlím. Úplně jsem to vypustila. V každém případě by si ale měli získat souhlas pozůstalých,“ dává od koncertu ruce pryč Csáková.

Ta je ostatně velkou přítelkyní rodiny Karla Gotta a jeho manželky Ivany, která se v uplynulých dnech proti podobným akcím, které se prezentují jako pocta jejímu zesnulému muži, vyhranila. „Ani ne dva měsíce po smutném odchodu Karla Gotta jsme zjistili, že se začínají promýšlet, připravovat, či dokonce realizovat první vzpomínkové koncertní pocty věnované jeho památce… Nicméně v tuto chvíli, stále krátce po jeho odchodu, je brzy cokoliv podnikat. Bylo by to bezohledné jak vůči zesnulému Karlu Gottovi, tak jeho nejbližším. Vydělávat na jménu Karla Gotta v době hlubokého smutku je z našeho pohledu nepřípustné,“ zlobí se v tiskovém prohlášení Ivana ústy mluvčí rodiny Anety Stolzové.

Na koncertu měly vystoupit také Dara Rolins (46), Sisa Sklovská (54), Eva Máziková (70) a další. Konat se měl na Zimním stadionu Ondreje Nepely, který má kapacitu přes deset tisíc míst. Podobných akcí už se ale vyrojilo mnohem více...

VIDEO: Poslední cesta Karla Gotta (†80): Podívejte se na vynášení rakve za jeho zpěvu.

Video
Video se připravuje ...

Poslední cesta Karla Gotta (†80): Podívejte se na vynášení rakve za jeho zpěvu. 

VIDEO: Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku.

Video
Video se připravuje ...

Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku. Aleš Brunclík

Fotogalerie
119 fotografií