Choďte, běhejte nebo jezděte na kole. Pro to, abyste se zbavili přebytečných kil, nemusíte dělat žádná složitá cvičení. Stačí naprosto běžné, jednoduché a lidskému tělu poměrně přirozené aktivity.

Problémy s nadměrnou váhou potkají za život snad každého z nás. V touze po zhubnutí pak často hledáme zbytečně složitá řešení v podobě náročných sportů nebo nových cvičení. I běžné pohybové aktivity nám však mohou zajistit kýžený výsledek. 

Chůze. Nejpřirozenější lidský pohyb, u kterého navíc není potřeba drahého vybavení nebo speciálních dovedností. Chozením v rychlém tempu navíc spálíte poměrně dost kalorií. Podobně je to s během. Není třeba hned začít běhat maraton, půl hodinou v tempu 70-80 % svého maxima spálíte více než 300 kalorií. Na běhání vás neužije? Zkuste to na kole. Uděláte si příjemný výlet do přírody a ještě uděláte něco pro svoji figuru. V závislosti na intenzitě jízdy můžete atakovat spálení až 250 kalorií za půl hodiny.

Ať už si vyberete jakoukoliv činnost, mějte na paměti, že ke spalování tuků v těle dochází nejdříve po 25 až 30 minutách pohybové aktivity.