„Mohu potvrdit úmrtí dvou osob, šlo o rozsáhlá devastující poranění, zemřely prakticky okamžitě po střetu,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Záchranka poslala do vzduchu i vrtulník, po zjištění úmrtí obou cestujících ho však odvolala.

„Bohužel srážku nepřežili dva mladí lidé. Příčinu události zjišťujeme. Vyslýcháme svědky,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Podle svědků osobní vlak mířící ze Znojma do Břeclavi auťák doslova sroloval, posádka neměla šanci přežít. Souprava tlačila dácii před sebou téměř 250 metrů až do stanice.

Světla na přejezdu byla v provozu

„Ke střetu vlaku a osobního auta došlo na trase mezi Hrušovany nad Jevišovkou a Božicemi. Při šetření na místě mimořádné události a podle rozboru záznamu zabezpečovacího zařízení byla světla na přejezdu v době nehody v činnosti," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 270 tisíc korun. „Z toho 150 tisíc je škoda na vlaku, 60 tisíc na autě a 60 tisíc na trati. Příčinu nehody vyšetřuje drážní inspekce i policie.,“ dodal Drápal. 

Ve vlaku jelo celkem 12 cestujících. „Všichni vyvázli bez zranění. Přesunuli jsme je do stanice, poté byla zavedena náhradní autobusová doprava,“ řekla Blesk.cz mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Přerušení dopravy na trati trvalo až do půl druhé.

VIDEO: Nehoda na vlakovém přejedu v Praze - Uhříněvsi.