Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prázdniny končí, sezona koupališť ještě ne: Loučení ale brněnské „koupáky“ připravily

/
  • Na Riviéře se s létem rozloučí
    30. srpna 2019 ● 10:11

    Prázdniny pomalu končí, ale to neznamená, že se už v Brně nikde nevykoupete. Jak se plovárny budou loučit s létem, budou poslední srpnový víkend pořádat nějaké hudební či sportovní akce? Bude vstupné na závěr prázdnin zdarma? Kde si ještě v Brně v září zaplaveme? Máme pro vás tipy.

  • 1.

    Na Riviéře se s létem rozloučí

    Zábavná akce Rozloučení s prázdninami na koupališti Riviéra druhým rokem ukončuje letní provoz koupaliště. „Akce probíhá po celý víkend na Riviéře, tedy 31. srpna a 1. září. Bavit se budou malí i velcí. Vystoupí taneční skupina Magic Free Group, kouzelník Ondřej Sládek, tanečník Honza Onder, zpěvák Martin Harich, kapela So Fine, Michal Nesvadba a další,“ vypočítává mluvčí STAREZ – SPORT Michaela Radimská.

    Na Riviéře se po sezóně ještě koná akce Chillibraní a otevřeny budou beach volejbalové kurty. Beach volejbalová sezóna bude pokračovat až do 30. září. Areál je otevřen do 20 hodin, základní vstupné je 200 korun, děti do pěti let jsou zdarma. O víkendu je vstup na koupaliště zdarma pro všechny.

    Na Riviéře se s létem rozloučí
    Autor: archiv STAREZ – SPORT

  • 2.

    Kraví hora funguje celý rok

    Na koupališti Kraví hora, které se nachází na stejnojmenném kopci a nabízí krásný výhled na město z výšky, plavání s posledním srpnovým dnem nekončí. „Venkovní bazén bude v provozu zhruba do 15. září, a to od deváté hodiny ranní do 19. hodiny, záležet bude na počasí,“ říká vedoucí provozní koupaliště Roman Vojáček.

    V rámci plaveckého areálu na Kraví hoře se také nachází krytá hala, která není omezena sezónou, funguje po celý rok. V hale jsou dva bazény, plavecký o velikosti 25 m a dětský, který je o polovinu menší, dále vířivka a sauna. Cena vstupu na hodinu do kryté haly činí pro dospělého 80 korun, pro dítě 50 korun. Do venkovního bazénu si můžete koupit vstupenku na celý den za 150 korun (děti a senioři za 80 korun), od 14. hodiny je vstup zlevněn na stovku, respektive 50 korun pro děti a důchodce.

    Kraví hora funguje celý rok
    Autor: archiv Kraví hora

  • 3.

    Do Zábrdovic v sedm ráno

    Podobně jako Riviéra i Zábrdovice letní sezónu ukončují poslední víkend v srpnu. „V Zábrdovicích bude probíhat standardní provoz koupaliště do 1. září. Probíhá tu ranní kondiční plavání vždy ve středu od sedmé hodiny. Plavání ve venkovním padesátimetrovém bazénu je velmi příjemné zahájení pracovního dne,“ říká mluvčí STAREZ – SPORT Michaela Radimská.

    V Zábrdovicích je koupaliště otevřeno do osmé hodiny večerní, základní vstupné stojí 130 korun, od 16. hodiny se vykoupete za 70 korun, děti do dvou let mají vstup zdarma.

    Do Zábrdovic v sedm ráno
    Autor: archiv STAREZ – SPORT

  • 4.

    Dobrovského otevřeno i v září

    Královopolské koupaliště na ulici Dobrovského bude otevřeno i v září. „Přesné datum ukončení sezóny zatím není stanoveno, záleží na počasí. Počítáme, že asi do poloviny září by mohlo být koupaliště otevřeno. V září je počasí nevyzpytatelné. Rozlučkovou akci neplánujeme, ale vstupné bude zlevněné,“ tvrdí odpovědný vedoucí koupaliště Tomáš Galatík.

    O prázdninách byla stanovena cena vstupného na 150 korun ve všední den a na 170 korun o víkendu. Slevu mají děti, studenti i senioři. Koupaliště zavírá vždy v osm hodin večer.

    Dobrovského otevřeno i v září
    Autor: archiv Dobrovského, fb

  • 5.

    Vnitřní koupaní v Kohoutovicích a Lužánkách

    Nejznámější brněnské kryté haly v Kohoutovicích a Lužánkách se chystají na podzimní sezónu. „Od 1. září bude opět zahájen provoz Městského plaveckého stadionu Lužánky. Aquapark Kohoutovice s venkovním střešním bazénem byl po celou dobu prázdnin v provozu,“ říká Michaela Radimská. V kohoutovickém aquaparku zaplatíte za hodinu ve všední den 100 korun, o víkendu o deset korun více, děti do pěti let plavou zdarma, zvýhodněné vstupné je na dvě a tři hodiny, slevu mají také děti od šesti let a senioři. Od 1. září se cena zdraží, zhruba o dvacet až třicet korun.

    Z důvodu oprav byl o prázdninách plavecký stadion za Lužánkami uzavřen, základní vstupné činí 80 korun, děti od 6 do 14 let platí o 15 korun méně, mladší děti mohou plavat zdarma.

    Vnitřní koupaní v Kohoutovicích a Lužánkách
    Autor: archiv STAREZ – SPORT

  • 6.

    Lázně Rašínova a wellnes v rezortu Maximus

    Relaxační centrum Rašínova se nachází přímo v centru Brna, nabízí koupání na hodinu a půl za 70 korun, děti a senioři si zaplavou za 50 korun. Wellness Infinit Maximus, který leží u brněnské přehrady, nabízí o prázdninách akci ke tříhodinovému vstupu jednu hodinu navíc zdarma. Akce probíhá celé prázdniny a podle počasí bude prodloužena i v září.

    Naše bazény – dva vnitřní a dva venkovní a relaxační bazén – jsou plněny vodou z vlastního hlubinného vrtu v oblasti Podkomorských lesů, bohatého na minerály a stopové prvky. Přírodní voda je vyhřívaná celoročně a její teplota se přizpůsobuje teplotě vzduchu v daném ročním období.  V zimě dosahuje až 37 °C a ve dnech letních pak 30 °C,“ říká PR Eva Lavičková. Cena vstupu se liší – záleží na tom, zda přijdete ve všední den nebo o víkendu odpoledne či večer. Vstup pro dospělého na tři hodiny činí 560 korun, pro seniory stojí 395 korun.

    Lázně Rašínova a wellnes v Maximus resortu
    Autor: archiv

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy