Komu by se to nelíbilo, koupat se v centru města, zadarmo a ještě bez omezené otevírací doby. Ve vedrech se do kašny vrhají stovky Brňanů, jak je patrné z fotek, mnozí se vybavili i ručníky a přišli i s občerstvením. „To není možné! Nechápu, proč je policajti nevyhodí. Super vizitka pro Brno,“ komentuje snímky na Facebooku jedna z obyvatelek Brna.

2351550:full:true:true

Jenže policie je zatím bezmocná, může jen návštěvníky improvizovaného koupaliště požádat, aby odešli. Město Brno už ale má plán, jak je vyhnat. „O problému víme, připravujeme provozní řád pro toto prostranství, kde budou jasná pravidla, co se tam smí a co ne,“ řekl Blesk.cz mluvčí magistrátu Pavel Žára. Až potom bude zřejmě možné takové koupání pokutovat…

Koupání v kašně je navíc zdraví nebezpečné, kvalitu vody totiž logicky nikdo nekontroluje. „Je to jejich svobodná vůle a nekázeň. Jsou to dekorační prvky, nebylo to projektované jako koupaliště,“ zdůvodňuje Blesku vedoucí oddělení městské hygieny Jana Derková. Přesto už hygienická stanice vyzvala město k okamžitému řešení. „My s tím samozřejmě nesouhlasíme,“ dodala Derková.

2351548:full:true:true

„Brněnské Bibione“ ale není jediné svého druhu v Česku. Stejné problémy mají i ostatní velká města jako například Ostrava nebo Ústí nad Labem, kde městské vodotrysky a fontány slouží jako levné akvaparky.

Máte podobné zkušenosti z vašeho města? Vadí vám koupání v kašnách? Posílejte nám fotky na e-mail tip@blesk.cz a názory do diskuze!

Fotogalerie
1 fotografie