Cesta ze Zahradního Města se ode dneška stane zkouškou trpělivosti řidičů. „Uzavřou průjezd pod Jižní spojpkou ze Švehlovky na Průběžnou, ulici V Korytech a na stejnou dobu bylo vydáno povolení výstavby přechodu v Záběhlické. Na úřadě se všichni zbláznili? Kudy máme jezdit do centra?“ nechápavě kroutí hlavou místní Petr Mikysek. 

Městská část dopravní omezení ale tak zle nevidí. „Záběhlická bude průjezdná, výstavba přechodu již probíhá, plynulosti provozu nebrání a ani při následné stavbě středového ostrůvku vadit nebude,“ tvrdí mluvčí Prahy 10 David Polák. Nejhůř na tom budou ti, kteří byli zvyklí přes Zahraďák jezdit nejkratší cestou do centra. Například jen jízda do Strašnic s objížďkou po Průmyslové se i za klidného provozu protáhne nejméně o 10 minut - nepočítaje však zácpy, jimž se asi na objízdných trasách nevyhnete. 

Podjezdem mezi ulicemi Průběžná a Švehlova vede navíc tramvajová trať spojující Strašnice a Vršovice s Hostivaří, místo které budou lidé muset využít náhradní autobusovou linku X26. Ta pojede z Nádraží Hostivař do zastávky Zahradní Město přes ulici Práčskou a zastávku Centrum Zahradní Město. Výluka se dotkne také autobusových linek 101, 175, 195, 138, 177, 188 a 154. Uzavřen bude i podjezd v ulici v Korytech, a to v pracovní dny mezi 6:00 a 10:00 a 14:00 a 19:00.

Objízdné trasy pro řidiče budou ve směru do Strašnic s ohledem na uzavření podjezdu v Korytech poměrně komplikované - budou muset oblast objet buď přes Bohdalec a Vršovice, nebo přes Průmyslovou a Rabakovskou, případně Černokosteleckou. V opačném směru budou moci řidiči využít stejnou trasu jako autobusy.

V případě dvou tramvajových výluk pojede linka 22 přes Nuselské schody a Nádraží Vršovice a linka 6 bude odkloněna přes náměstí Míru a Korunní ulici na Olšanské hřbitovy. Ve směru do Modřan budou moci cestující nastoupit na Karlově náměstí, na linky 2 a 17 pak na Národní třídě.

Fotogalerie
12 fotografií