Přes 200 kroužků nabízí v novém školním roce DDM v Praze 6, řekl jeho ředitel Martin Vejvoda. Velký zájem je o florbal, orientační běh, stolní tenis a taneční kroužky. Děti se hojně hlásí i do kroužku filmové a animované tvorby. Nově do nabídky v Praze 6 zařadili třeba tvorbu map pro orientační běh, kroužek stavění elektrických kytar nebo spikeball.

U žádaných kroužků bývá podle Vejvody kapacita obsazena někdy i za pár hodin. Zhruba po týdnu od spuštění zápisu se přihlásilo zhruba 600 účastníků. V minulém školním roce DDM navštěvovalo 2100 lidí.

Místo i pro matky s dětmi

V DDM v Praze 5 se nejvíce lidí hlásí do kroužku Hejblátka - cvičení pro matky s malými dětmi. Oblíbené jsou i základy atletiky, florbal nebo keramika, sdělil zástupce ředitelky Jiří Dolejš. Mezi novými kroužky jsou badminton, kendó či moderní tanec. Loni tu bylo zapsáno přes 1800 účastníků.

Do kroužků v DDM Stodůlky je přihlášeno více než 2000 lidí. Zhruba 300 dalších zájemců čeká na místa, která by se pro ně mohla najít navýšením počtu kroužků. Případně pro ně DDM najde náhradní řešení, řekla ředitelka Jana Šimánková. Nabízí tu přes 200 kroužků, nově například twerk, kurzy vaření, animační dílnu nebo ropeskipping.

DDM Praha 10 - Dům UM zahrnuje šest pracovišť. Do kroužků je již nyní zapsáno přes 1500 účastníků, ale zástupce ředitele Zbyněk Chalupa věří, že místo bude pro všechny zájemce. Nejrychleji se tu plní taneční a tvořivé kroužky. Z nových zájmových činností Chalupa zmínil třeba eko kroužek nebo aktivity pro seniory.