V novém českém dramatickém filmu Stockholmský syndrom se stane herec Martin Finger, známý také jako cholerický tatínek z filmové série Zahradnictví, vozíčkářem. Jeho filmový hrdina totiž zůstane invalidním poté, co je neúmyslně postřelen. Na kolečkovém křesle tak Finger strávil valnou většinu natáčení. Nejprve z toho měl radost, velice rychle však na svá kolečka změnil názor...

„Nejdřív jsem si říkal, to bude pohoda, alespoň si budu mít v prostojích natáčení kam sednout a nebudou mě bolet nohy,“ smál se Finger, který aktuálně září například v Bratrech Karamazových v Činoherním klubu. Záhy ale zjistil, že být neustále upoutaný na křeslo není žádná výhra. „Když jsem pak nemusel, ihned jsem se z vozíku zvedal a chodil po svých,“ přiznal. 

Aby se na invalidním křesle dokázal pohybovat jako skutečně postižený člověk, musel brát „hodiny jízdy“. „Měl jsem skvělého učitele, vozíčkáře, který mi ukázal všechny použitelné finty. Není to vůbec lehké se pohybovat na kolech, uvědomil jsem si, co všechno musí vozíčkáři zvládnout,“ prohlašuje nyní s pokorou charismatický herec, který v dvojdílném thrilleru bude hrát například s Davidem Švehlíkem (47), Zuzanou Mauréry (50) nebo Elizavetou Maximovou (27).

VIDEO: Minisérie Linka: Zahrát domácí násilí přesvědčivě chce profíka a pevné nervy

Video
Video se připravuje ...

Minisérie Linka: Zahrát domácí násilí přesvědčivě chce profíka a pevné nervy FTV Prima

Fotogalerie
41 fotografií