Herec Martin Finger, známý jako cholerický tatínek z filmové série Zahradnictví, zažil během natáčení seriálu Linka hodně horké chvíle. Doslova! Natáčel totiž v plné zbroji hasiče a v nepříjemně teplém prostředí… Za všechno mohla snaha o zachování autentičnosti scény při požáru rodinného domu. „Aby vše působilo opravdu reálně, musel na sobě mít hasičskou výzbroj i s dýchacím přístrojem, která váží okolo dvaceti kilo,“ prozradil Aha! dobře informovaný člen štábu.

„Hráli jsme v reálné výstroji a já jsem za to rád. V ní mi šla proměna v hasiče lusknutím prstu. Beru to jako takové milé zpestření, třešničku na dortu, když se můžu téměř bez rizika zranění nebo ještě něčeho horšího předvést divákům jako opravdový hrdina a správňák, který se s nebezpečnými situacemi setkává každý den,“ svěřil představitel seriálového Ritchieho, vedoucího hasičské jednotky, který musel navíc předstírat zranění během zásahu v zakouřeném hořícím domě.

Jak moc reálně nakonec Finger dramatickou scénu zahrál, o tom se můžete přesvědčit na vlastní oči už dnes večer na Primě. TV Prima totiž vysílá další díl této minisérie, a je jenom otázkou, zda práce záchranných složek zaujme diváky tak jako v pondělí. První epizodu totiž v pondělí vidělo na 1 103 000 diváků starších patnácti let, čímž se tento pořad stal bezkonkurenční jedničkou večera. Porazil dokonce Policii Modravu, kterou si nenechalo ujít 830 tisíc diváků, a zcela rozdrtil přenos z předávání cen Zlatá hokejka.

Kolik váží hasič?

*plná výstroj hasiče váží kolem 20 kilogramů

*jen dýchací přístroj může mít cca 10 kg

*hmotnost zásahové helmy je zhruba kilo a tři čtvrtě

*oblek je přibližně šestikilový

*boty mají kolem tří kilogramů

VIDEO: Nový seriál Linka: Zahrát domácí násilí přesvědčivě chce profíka a pevné nervy

Video
Video se připravuje ...

Nový seriál Linka: Zahrát domácí násilí přesvědčivě chce profíka a pevné nervy FTV Prima

Fotogalerie
30 fotografií