Bezesporu nejsledovanějším pořadem se pro pondělek stala nová minisérie Linka, kterou vysílá televize Prima. Původní seriál plný akce s Ivanou Chýlkovou (55), Ondřejem G. Brzobohatým (36) či Martinem Hofmannem (41) v hlavních rolích přilákal k televizním obrazovkám více než milion diváků – konkrétně 1,1 milinou. Atraktivní prostředí dispečinku záchranářů, kteří ovšem řeší i své osobní problémy, bylo zkrátka příslibem dobré zábavy na začátku týdne. Kromě toho Linka vystřídala oblíbený seriál Modrý kód, jenž se odehrával v nemocnici na urgentním příjmu, kde rovněž nikdy nebylo o dramatické situace nouze.

Na druhém místě skončil detektivní seriál Policie Modrava na Nově, jenž zaujal 830 tisíc diváků. Dobře si vedl i následující komediální Okresní přebor s 575 tisíci diváky, kteří usedli do gaučů po deváté hodině, aby se zasmáli veselým příhodám sportovních nadšenců z venkovského fotbalového klubu TJ Slavoj Houslice.

Přestože byl právě Okresní přebor na TV Nova již několikrát reprízovaný, málokdo nejspíše dokáže odolat jeho kvalitnímu hereckému obsazení, z něhož vyčnívají především Ondřej Vetchý (57), David Novotný (50), Leoš Noha (51) či Luděk Sobota (76), a jeho notně svéráznému humoru.

Až na sedmém místě, daleko za seriály, mimo jiné za Vraždami v kruhu a dokonce i za pořadem Poklady z půdy, se umístil přímý přenos slavnostního vyhlášení výsledků 51. ročníku ankety Zlatá hokejka. Ani půvabná moderátorka Daniela Písařovicová (40) nebyla dostatečným příslibem diváckého zájmu, a tak se na udílení cen z hokejového světa, kde se objevila celá řada velkých hvězd a osobností českého hokeje z Evropy, KHL i zámořské NHL, dívalo pouhých 229 tisíc lidí… Česká televize zkrátka během pondělního večera vůbec nezabodovala.

VIDEO: Nový seriál Primy Linka: Kratina je záchranář před důchodem!

Video
Video se připravuje ...

Nový seriál Primy Linka: Kratina je záchranář před důchodem! Hanka Hoschlová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
37 fotografií