Kriminální miniseriál Živé terče, který vznikl pod režisérskou taktovkou Jana Hřebejka (51), byl trefou České televize do černého. Pokud jde o sledovanost, všechny tři odvysílané díly byly diváckým hitem, první dva díly měly navíc výbornou zpětnou vazbu od diváků.

Trilogie Živé terče navazovala na čtyři úspěšné minisérie Případ pro exorcistu, Modré stíny, Pět mrtvých psů a Vodník. Kromě Melíškové se v posledních dílech objevili i Stanislav Majer (40), Táňa Pauhofová (35), Igor Orozovič (34) či Viktor Preiss (72).

Samotné nedělní finále, které sledovalo přes 1,2 milionu diváků, se ale dočkalo rozporuplného přijetí. Fanouškům seriálu se líbil výkon Kláry Melíškové, ale z ukončení příběhu radost neměli. „Tenhle seriál byl jako Barcelona v Lize mistrů. Skvěle rozehráno, ale totálně pos*anej závěr,“ zní v komentáři na facebooku České televize. 

A podobný názor měla i většina dalších diváků. „No tak poslední díl se nepovedl, spousta nelogičností, nedotažených věcí, divné,“ hodnotí poslední díl jedna z divaček. „Konec překombinovaný, docela zklamání po skvělém Vodníkovi,“ píše další. „Jak udělat z dobře rozjeté detektivky takovou frašku,“ vyjadřuje zklamání divačka Lenka. 

I přes „nepovedený“ závěr diváci oceňovali předchozí dva díly a celkově skvělé herecké výkony. „Třetí díl je naprosto nejasný, neukončený a nepochopitelný. Škoda, prostě blbý, ale výkon herců supr,“ hodnotí Terče jedna z velkých fanynek seriálů na České televizi. „Jsem nadšená z hereckého výkonu Kláry Melíškové, mám ji moc ráda, líbí se mi, jak hraje,“ chválí sedmačtyřicetiletou herečku další z divaček. 

I přes převažující negativní komentáře na nedělní finále se v komentářích našla spousta diváků, kteří snahu České televize přicházet s originálními seriály oceňují. „Miluju seriály na ČT. Poslední měsíce nedělní večery top. Ať už byl závěr jakkoliv pro mnohý nepochopitelný, přeji si více takovýchto seriálů,“ uzavírá diskuzi potěšená divačka. 

 VIDEO: Trailer na seriál Trapný padesátky s Klárou Melíškovou v hlavní roli

Video
Video se připravuje ...

Trailer na seriál Trapný padesátky Česká televize

Fotogalerie
46 fotografií