Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Test opalovacích krémů a olejů: Které se snadno roztírají a nemastí?

27. června 2019 | 06:00

Letní dny jsou v plném proudu, a tak vaše pokožka potřebuje pořádnou ochranu. Pokud se chystáte k vodě nebo na dovolenou, opalovací přípravek je nutností. Zapomínat na něj byste neměla ani při pobytu ve městě, abyste svou pleť ochránila před škodlivým slunečním zářením. Které opalovací přípravky u nás obstály na výbornou?

Snědá pokožka sice vypadá opravdu krásně, ale neměla byste zapomínat svou kůži také před slunečním zářením chránit. Nejenže vás opalovací přípravky ochrání před bolestivým spálením, ale zároveň také nebude kvůli paprskům vaše kůže vysušená a nebudou vám vznikat tak rychle vrásky. Kvůli UVA záření totiž kůže ztrácí pružnost, a vrásky se tak tvoří mnohem rychleji.

Také vždycky přemýšlíte, zda si pořídit opalovací krém, mléko nebo olej ve spreji? Vyzkoušely jsme pro vás všechny varianty – která je za nás ta nejlepší? 

Hydratační opalovací mléko SPF 30 Astrid Sun, 178 Kč (200 ml)

Hydratační opalovací mléko SPF 30, Astrid Sun, 178 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Přípravek je voděodolný, přitom má ale krásně lehkou konzistenci, úžasně se vstřebává a není moc mastný. Díky D-panthenolu, mrkvovému, rajčatovému, brusinkovému a buriti oleji mi byl na pleti příjemný, v jednom mě ale zklamal. Když jsem přípravek vyndala u vody z tašky, zjistila jsem, že mi kolem uzávěru troška mléka vytekla. A taky pumpička mi šla mačkat trochu ztuha.

Známka jako ve škole: 2

Olej na opalování ve spreji SPF 20 Astrid Sun, 180 Kč (200 ml)

Olej na opalování ve spreji SPF 20, Astrid Sun, 180 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Olej na opalování používám vždy, když je má pokožka už trochu snědá, a musím říct, že tenhle od Astridu si získal mé srdce. Díky praktickému rozprašovači se skvěle nanáší, pokožka po něm není mastná a nedělá ani fleky na oblečení. Nejlepší na něm však je výsledný efekt opálení. Pokožka po něm chytá krásnou barvu. Zároveň jsem se ho nebála použít ani na obličej. Nijak nedráždil, ale raději na pleť používám opalovací krém s vyšším faktorem.

Známka jako ve škole: 1

Voděodolné mléko na opalování ve spreji SPF 15 Dermacol, 199 Kč (200 ml)

Voděodolné mléko na opalování ve spreji SPF 15, Dermacol, 199 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Od jisté doby raději používám opalovací mléka ve spreji než ta klasická, a toto značky Dermacol mě mile překvapilo. Obsahuje vitamin E a D-panthenol a také betakaroten, což je vždycky fajn, protože prodlužuje opálení. Mléko se krásně roztírá, nezanechává žádné fleky ani mastný film, a navíc nádherně voní.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační mléko na opalování SPF 20 Nivea, 225 Kč (200 ml)

Hydratační mléko na opalování SPF 20, Nivea, 225 Kč (200 ml).
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Oceňuji, že je krém lehký, hezky se roztírá a nezanechává bílé stopy. Na těle je opravdu příjemný a poradí si i se sušší pokožkou. Pokud vám nevyhovuje klasické mléko, můžete si jej pořídit také ve spreji. Má lehkou parfemaci. Super produkt za příznivou cenu.

Známka jako ve škole: 1

Opalovací olej ve spreji podporující zhnědnutí SPF 20 Nivea, 230 Kč (200 ml)

Opalovací olej ve spreji podporující zhnědnutí SPF 20, Nivea, 230 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Na mě je tento olej trochu mastnější a trochu hůř se do pokožky vpíjel, takže jsem se vždycky namazala a nějakou dobu jsem na sluníčku ležela, abych si neumazala oblečení. I přes tyto nevýhody se však hezky roztírá a hlavně nádherně opaluje. Vůně je taky velice příjemná.

Známka jako ve škole: 2

Opalovací krém Sensitive SPF 30, Lavera, 305 Kč (100 ml)

Opalovací krém Sensitive SPF 30, Lavera, 305 Kč (100 ml), koupíte na www.folly.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.folly.cz

Mám s ním zkušenost jako s jinými opalovacími přípravky s minerálními filtry – hůře se mi nanáší na pokožku a chvilku trvá, než ho rozetřu tak, abych neměla bílou kůži. Na pleti je ale díky slunečnicovému a avokádovému oleji úžasně příjemný, a navíc krásně voní. Je fajn, že působí okamžitě a je voděodolný.

Známka jako ve škole: 2

Vysoce ochranný krém na opalování Sensitive Protect SPF 50, Eucerin, 315 Kč (150 ml)

Vysoce ochranný krém na opalování Sensitive Protect SPF 50, Eucerin, 315 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Když chcete kvalitní kosmetický výrobek, Eucerin je podle mého názoru sázka na jistotu. Opalovací krém je lehký, snese ho i citlivá pokožka. Snadno se vsákne, což oceňuji, protože nesnáším, když musím krém několik minut roztírat. 

Známka jako ve škole: 1

Ochranný fluid pro sportovce Sun Sensitive SPF 50+, Avène, 474 Kč (100 ml)

Ochranný fluid pro sportovce Sun Sensitive, Avène, 474 Kč (100 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Vyzkoušela jsem tento ochranný fluid na dovolené, kde byly teploty opravdu vysoké, sluníčko pražilo, a osvědčil se skvěle! Krém je tekutější, takže si musíte dát pozor, aby vám ho z lahvičky nevyteklo příliš mnoho. Pokožku ochránil skvěle, nespálila se, přestože jsem byla dlouho na přímém slunci. Je vhodný pro sportovní aktivity a také do vody. Navíc oceňuji menší balení, které jsem mohla mít neustále u sebe.

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...