Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Kam do letního kina v Praze? Promítá se na břehu Vltavy i ve Stromovce, vyjíždí také kinobus

/
  • Poradíme, kam vyrazit do letního kina v červnu.
    14. června 2019 ● 17:00

    Do Prahy se vloupalo léto a s ním přichází i horké večery. Proč sedět doma, když můžete vyrazit na filmové trháky nebo neznámé snímky ven? Přinášíme vám přehled letních kin, kde je najdete a kolik zaplatíte za vstup. 

  • 1.

    Žluté lázně

    2755652:gallery:true:true

    Areál Žluté lázně v Podolí v Praze 4 minulou sezónu investoval do vylepšení svého letního kina. Již tradičně se zde bude promítat mix úspěšných zahraničních filmů a vybraných českých snímků. Můžete se těšit kupříkladu na třetí pokračování série o Bridget Jonesové alias Dítě Bridget Jonesové nebo český film Po čem muži touží. Promítání se konají vždy v úterý a sobotu od 21:30 a za celodenní vstup zaplatíte 50 korun na osobu. 

  • 2.

    Kasárna Karlín

    Kasárna Karlín - Instalace letního kina
    Autor: Kasárna Karlín

    V Kasárnách Karlín se do konce června chystají pouze 4 filmová promítání. Je to dáno tím, že obvyklé letní večery ve čtvrtek a v sobotu nahradí 20. a 22. 6. koncerty PKF Prague Philharmonia. Mezi vybranými filmovými snímky, na něž nakonec dojde řada, bude klasika - Jak svět přichází o básníky. A promítat se bude i oceňovaný ruský dokumentární snímek z minulého roku Příboj, který ukazuje život ruských surfařů. Vstupné je 80 korun za osobu a začíná se v 21:30.

  • 3.

    Gauč ve Stromovce

    Letní kino bude také ve Stromovce v Praze 7.
    Autor: Gauč ve Stromovce
    Na Výstavišti je otevřená nová scéna Gauč ve Stromovce, která vedle různých koncertů pořádá každý čtvrtek letní kino. Do svého repertoáru volí filmy, které zaznamenaly velký úspěch na prestižních filmových festivalech, ale nebyly v Česku distribuované. V tomto letním kině by tak neměl chybět žádný filmový fajnšmekr. K vidění bude Macbeth, nominovaný v roce 2015 na zlatou palmu z Cannes nebo snímek Zabití svatého jelena z roku 2017. Vstupné vychází na 98 korun na osobu a projekce začínají v 21 hodin.
  • 4.

    MeetFactory

    Letní kino v Meetfactory
    Autor: Dita Havránková

    Každoroční promítání nesmí chybět ani v MeetFactory v Praze 5. Letní kino má vyhrazený čas vždy ve středu od 21:30 a tento ročník spolupracuje s Českým rozhlasem Vltava, který se zaměřil na snímky vážící se ke vztahu člověka a přírody: „Výběr poukazuje na stav naší planety a na komplikovaný vztah člověka k ní. Postavy z uváděných filmů přírodu naší planety objevují, obdivují, jsou jí utvářeni, využívají ji, bojují s ní, bojí se jí a také ji devastují,“ říká redaktor rozhlasu Pavel Sladký. Vstup do letního kina je zdarma.

  • 5.

    Cross Club

    Před klubem Cross bude i letos pokračovat letní kino.
    Autor: Blesk:CNC

    Na své místo před hudební klub Cross u metra Nádraží Holešovice se vrací taky středeční letní kino. Každoročně přináší rozmanitý mix kultovních, populárních a odborníky oceňovaných filmů. Do konce června se zde bude promítat film Nejtemnější hodina, za nějž si odnesl v roce 2017 Oscara Gary Oldman v roli Winstona Churchila. Projekce začínají v 21:30 a jsou zdarma.

  • 6.

    Kinobus

    Kinobus pražského Dopravního podniku.
    Autor: Facebook

    Pokud ve vašem okolí není žádné letní kino, nemusíte smutnit, protože v létě vyráží již podvanácté na cesty Kinobus pražského Dopravního podniku. První zastávky jsou naplánované v Klánovicích, poté v Košířích a na Smíchovské náplavce. Promítat se mají snímky jako Chata na prodej, Spolu to dáme, či Venom. Promítat se začne mezi 20:30 a 21:45 podle světla a vstup je zdarma.

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy