Jiří Pomeje zemřel 26. února po více než ročním boji s rakovinou, kvůli které nejprve přišel o hlasivky, v druhé fázi pak zákeřná nemoc napadla jeho kosti. V měsících před jeho smrtí se navíc s manželkou Andreou rozešel, podle ní kvůli tomu, že nedbal na své léčení a vrátil se k alkoholu. Vše směřovalo k rozvodu, který už se ovšem neuskutečnil.

Na pohřbu však Andrea nechyběla a s Pomejeho rodinou je v kontaktu, už kvůli její a Jirkově dceři Aničce. S manželovým hrobem ani uložením ostatků však prý už nemá nic společného. "Hrob má na starosti Jirkův tatínek, takže jsme od toho všichni odstřižení nebo spíš se do toho nezapojujeme. Řekl, že to vyřeší, tak snad jo," prozradila Andrea Blesku v reakci na to, že urna je překvapivě stále i po tak dlouhé době v krematoriu.

„To je pěkná ostuda! Spíš průser, že Jiřin nemá ještě klid. Pomohl bych moc rád, ale respektuji, že je to věc rodiny,“ naříká i Pavel Pásek (52), Pomejeho kamarád a mecenáš.

Podle Pomejeho otce Jiřího staršího syna nepohřbili zatím proto, že rodina žádný hrob nemá a musí se teprve koupit. A financí nemá rodina nazbyt...

Fotogalerie
96 fotografií