Policisté se u těla Zuzany ve středu zhruba od půl druhé odpoledne, kdy ho po dopoledním pátrání objevili u vodní nádrže Džbán, střídali jako na běžícím páse. Na místo dokonce dorazila legenda mezi kriminalisty Jan Štoček, který mimo jiné vyšetřoval orlické vraždy. 

Ve čtvrtek ráno ale policejní mluvčí Jan Rybanský sdělil Blesku závěry vyšetřování. „Kriminalisté na místě předběžně vyloučili cizí zavinění na smrti ženy, byla nařízena zdravotní pitva,“ uvedl. Podle informací rodiny a přátel ale Zuzana netrpěla a ani se neléčila s žádnou psychickou nemocí. „Byla to veselá, úplně normální ženská,“ uvedla Zuzanina kamarádka Kamila. Po Zuzaně nyní truchlí manžel Gustavo, pětiletý synek a teprve roční dcerka.

Žena se ztratila v neděli 14. dubna. Manžela políbila na rozloučenou a řekla, že se z lekce jógy, kam měla namířeno, vrátí v osm hodin. To bylo však to poslední, co od ní slyšel. Zuzanu zachytily kamery v neděli v 17:45, jak nastupuje do tramvaje číslo 9 na Lipanské na pražském Žižkově. Telefon nechala doma, u sebe neměla ani doklady, protože jí je nedávno ukradli na služební cestě.

Policisty vyšetřování ve středu dopoledne dovedlo až do Šáreckého údolí. Tam po Zuzaně pátrala speciální pořádková jednotka, psovodi i policejní vrtulník, v půl druhé odpoledne ji nalezli bez známek života.

Zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo se Zuzana rozhodla ukončit svůj život sama, zatím není jasné. Pokud člověk trpí psychickými obtížemi, dostane se do bezvýchodné situace a uvažuje o sebevraždě, existuje řada možností, kam se obrátit o pomoc. Jednou z nich je vyhledat psychologa či psychiatra, zavolat také můžete kdykoliv záchrannou službu. V úvahu připadá i e-mailové poradenství, napsat můžete na linka.duvery@csspraha.cz. Bezprostřední pomoc v nouzi poskytne telefonická linka důvěry - v Praze funguje nonstop pražská linka důvěry (tel. č. 222 580 697), obrátit se lze i na linku bezpečí (tel. č. 800 155 155) či linku důvěry Centra krizové intervence (tel. č. 284 016 666). Obě jsou také k dispozici 24 hodin denně.

Fotogalerie
24 fotografií