Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Náklaďáku v Sedlčanech selhaly brzdy: Smetl dvě auta a skončil zapíchnutý v restauraci!

Aktualizováno -
21. března 2019
19:04
Autor: chal, Jan Doležal - 
21. března 2019
18:16

V centru Sedlčan na Příbramsku ve čtvrtek odpoledne selhaly brzdy nákladnímu vozu, který vezl štěrk. Náklaďák se zastavil až o restauraci na konci ulice v centru města. Kolos cestou ještě smetl dvě auta, jeho řidič skončil s mnohačetnými poraněními v nemocnici.

Řidič nákladního vozu sjížděl Havlíčkovou ulicí v centru Sedlčan, když si uvědomil, že je něco špatně - vozu selhaly brzdy. Šofér se snažil zachránit, co se dalo a z okýnka křičel na kolemjdoucí, že nemůže zastavit. Po ulici šla zrovna policejní hlídka, bohužel bezmocná.

Zběsilá jízda skončila až na zahrádce restaurace u hotelu. Náklaďák cestou naboural dvě auta, narazil do rohu jednoho domu a zastavil se na zahrádce restaurace. V té době na ní naštěstí nikdo nebyl.

Zahrádku od ulice oddělovala zeď, kterou vůz naložený štěrkem prorazil. „To byla strašlivá rána. My jsme mysleli, že nám padá barák,” řekla serveru Novinky.cz žena ze sousedního domu.

Případ okamžitě převzali vyšetřovatelé, kteří se snaží zjistit přesnou příčinu děsivé nehody. „Podle předběžných závěrů ji způsobila technická závada. V úvahu přichází i selhání brzd,“ řekl Blesku policejní mluvčí Pavel Truxa.

Řidič utrpěl mnohočetná zranění. „S poraněním hlavy a hrudníku byl transportován vrtulníkem do nemocnice,“ potvrdila Petra Effenbergerová ze středočeské záchrany. Přivolaní hasiči řidiče z kabiny vozu museli vyprošťovat.

Rianna Scott ( 21. března 2019 19:45 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání