Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidiči na Kroměřížsku se udělalo nevolno: Zdí projel až na hřbitov, poničil osm hrobů

Autor: ital - 
8. března 2019
14:51

Ve čtvrtek došlo na Kroměřížsku v obci Třebětice k dopravní nehodě, při níž řidič (68) z nezjištěných důvodů prorazil zeď na hřbitově a se svým vozem skončil přímo mezi hroby, z nichž několik také poškodil. Pomoc řidiči zavolalo auto pomocí sytému eCall. Muž skončil v péči lékařů.

Ve čtvrtek krátce před půl čtvrtou odpoledne došlo k dopravní nehodě v obci Třebětice na Kroměřížsku. Šestaosmdesátiletému řidiči vozu značky Honda se udělalo nevolno, když jel ve směru od Hulína na Holešov. Odbočil tedy doprava mimo hlavní tah a zastavil na pozemní komunikaci poblíž místního hřbitova.

Podle policie se prý potom z neznámých příčin rozjel a čelně prorazil hřbitovní zeď. Jeho automobil zastavil až na hřbitově, kde poškodil osm hrobů. Muž v důsledku nehody utrpěl lehká zranění a skončil v péči záchranářů. Pomoc mu zavolal systém eCall. Na místě nehody zasahovali rovněž hasiči, kteří provedli protipožární opatření u vozidla, z nějž vypojili autobaterii.

„Na vozidle vznikla předběžná škoda osm set tisíc korun, na hřbitovní zdi a hrobech pak dvě stě tisíc korun. Dechová zkouška na alkohol u řidiče byla negativní,“ uvedla na stránkách Policie ČR por. Mgr. Simona Kyšnerová. Nehodou se kroměřížští dopravní policisté nadále zabývají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání