Babička Valerie získala ji i několik dalších jejích sourozenců do péče po smrti jejího syna, otce dětí, snacha se o ně nebyla schopná postarat. 

Děti, jak vzešlo z vyšetřování, týrala. „K týrání, mnohdy i brutálnímu, používala mimo jiné roubík, aby poškozená nemohla křičet, a svazovala ji. Jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že Valerie toto týrání nemusela přežít,“ popsal šokující zjištění policejní mluvčí Jan Daněk. Seniorka je už od počátku pátrání obviněná z trestných činů opuštění dítěte nebo svěřené osoby a zanedbání povinné výživy. K nim nyní přibyl také trestný čin týraní svěřené osoby spáchané zvlášť surovým způsobem, a to na dvou osobách.  

Konec vyšetřování

Pro iDNES.tv o kauze promluvila státní zástupkyně Iva Brücklerová, která zároveň žádala soud o prodloužení vazby Valinky babičky. „Jsem přesvědčena, že v jejím případě důvody vazby trvají. Paní obviněná Kvasničková byla zadržena ve chvíli, kdy se pokoušela opustit území České republiky, když nasedala do auta a chtěla odcestovat za hranice. Má tam poměrně silné vazby. Také by mohla pokračovat v trestné činnosti, které se dopustila,“ řekla iDNES.tv žalobkyně.

„Soud našemu návrhu vyhověl. Paní obviněná zůstává i nadále ve vazbě,“ potvrdila po krátkém neveřejném jednání Brücklerová.

 „Tento týden by se měla paní obviněná seznámit se spisem. Předpokládám, že do měsíce by mohlo být rozhodnuto, zda bude podána obžaloba,“ uvedla žalobkyně. 

Fotogalerie
4 fotografie