Případ zmizelé sedmileté Valerie, kterou měla spolu s jejími třemi sourozenci v opatrovnické péči její babička (61), je od začátku podivný. Až teprve v srpnu se rozjelo pátrání – rodinný příslušník totiž upozornil policii, že dívenku už několik měsíců neviděl. Záhy vyšlo najevo, že Valinku s jistotou spatřili naposledy už v říjnu 2017! Její babička ihned skončila ve vazbě – zmizení holčičky totiž nedokázala objasnit a s policií nespolupracovala. 

Kriminalisté z mordparty následně její obvinění z trestných činů opuštění dítěte nebo svěřené osoby a zanedbání povinné výživy rozšířili o trestný čin týraní svěřené osoby, který byl spáchán zvlášť surovým způsobem, a to na dvou osobách. Vyšly totiž na povrch naprosto otřesné skutečnosti – babička, která se o ni měla s láskou starat, místo toho Valinku i jejího mladšího brášku brutálně týrala.K týrání, mnohdy i brutálnímu, používala mimo jiné roubík, aby poškozená nemohla křičet a svazovala ji. Jendou z vyšetřovacích verzí je i to, že Valerie toto týrání nemusela přežít,“ popsal šokující praktiky policejní mluvčí Jan Daněk. 

Následně policisté zveřejnili identikit muže, jehož svědectví by mohlo do případu vnést další světlo. Starší vyšší muž bílé pleti s šedými vlasy byl viděn s babičkou dívky. Společně Valerii přivedli do školky Romodrom v Praze 8, kde se pokoušeli domluvit na tom, že muž bude holčičku občas vyzvedávat,“ popsal Daněk jeho roli v celém případu. Upozornil, že na identikitu hledaný muž vypadá mladší než ve skutečnosti, a vyzval jeho nebo kohokoliv, kdo by o něm mohl mít jakékoliv informace, aby se přihlásil policii.

Fotogalerie
5 fotografií