Pěší zóna na Andělu se opět promění v gastro ulici plnou stánků s vonícím jídlem. Při procházení mezi jednotlivými kuchyněmi procestují Pražané hned několik států, aniž by museli ujít více než 100 metrů. „Kromě jídel, jako je pljeskavice, musaka, fazolová polévka, grilované ryby nebo kalamáry, budete moci zakoupit delikatesy a vína,“ lákají organizátoři akce.

A v čem jsou jednotlivé kuchyně těchto států typické? V Řecku si pochutnáte na tradičním pokrmu ze zapečeného lilku, paprik a cuket, zalitých v olivovém oleji – tzv. řecké musace, tzatzikách nebo tradičním gyrosu. Bulharská kuchyně čerpá z lokálně pěstovaných produktů s množstvím zeleniny a salátů.

V Albánii nejčastěji narazíte na grilovaná masa včetně skopového nebo kozího a saláty. Makedonská kuchyně je kombinací balkánské a středozemní kuchyně. Rumunské je směsí balkánského, ruského, maďarského, ale i orientálního či francouzského. Turecká kuchyně nabízí směs středomořské a arabské kuchyně. Mezi hlavní ingredience patří lilek, rajčata, cizrna, čočka, rýže, olivový olej, kuřecí a telecí maso. Více se o události dozvíte tady.

Kdy: 6. března
Kde: pěší zóna na Andělu
Vstupné: žádné

Fotogalerie
5 fotografií