„Ke cti a chvále Boží zbudováno od obce Sobínské Léta Páně 1885,“ stálo na destičce připevněné na jednu ze zdí novogotické stavby. Po více než 130 letech je však s kapličkou konec. Nákladní automobil narazil do zvonice. Velitel zásahu si na místo vyžádal statika k posouzení stavu zvonice,“ informovala mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská. Ten následně určil, že je stavba nestabilní a bude třeba ji zdemolovat. Tak se skutečně krátce po druhé hodině odpoledne stalo.

Stavba, na niž se tehdy složili sobínští občané a kterou postavili František Hrdlička a jeho syn Josef, je tak nenávratně pryč. „Jsme z toho nešťastní. Určitě budeme chtít postavit novou, nyní to odhodlání máme. Ale už to nebude ono, měla totiž nevyčíslitelnou historickou hodnotu,“ řekla starostka Zličína, pod nějž Sobín spadá, Marta Koropecká.

Náklaďák byl po nehodě odtažen do bezpečné vzdálenosti, oblast je obehnaná páskou. „S ohledem na následky dopravní nehody je v tuto chvíli zcela uzavřen provoz v ulici Hostivická. Dopravní policisté provádí odklon dopravy na přilehlé komunikace,“ uvedl k situaci policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podívejte se, jak šla kaplička k zemi:

Video
Video se připravuje ...

Kamion v Sobíně zdemoloval 12. února 2019 novogotickou kapličku, musela jít k zemi. David Malík

Video
Video se připravuje ...

Kamion v Sobíně zdemoloval 12. února 2019 novogotickou kapličku. David Malík

Fotogalerie
40 fotografií