Zpěvák, textař, autor několika muzikálů, herec, automobilový závodník, příležitostný spisovatel, amatérský bojovník muay thai… zkrátka Daniel Landa, který od konce roku 2012 působí pod pseudonymem kouzelník Žito, se opět stal terčem nenávisti. Na jeho zahradě zatím neznámý pachatel počmáral růžovým sprejem velký obřadní kámen starý několik tisíc let. Nakreslil na něj vulgární symbol.

„Vážení vandalové, tento pravěký (protokeltský) menhir, nad kterým jste vaším revolučním činem statečně zvítězili, se nachází na soukromém pozemku. Vše je pod kamerami. Záznam vyhodnotíme a uvidíme, co dál,“ napsal zklamaný Landa na facebook a přiložil jako důkaz fotku. Do druhého dne ovšem ze zpěváka zlost vyprchala a rozhodl se to řešit podstatně poklidněji. Respektive, neřešit to vůbec.

„Ještě se naposled vrátím k tomu růžovýmu znaku. Ani na ty kamery koukat nebudu. Buď to zmizí, protože to zmizí, anebo ne. Menhir je k dispozici veřejnosti (byť na soukromém pozemku) a tak je z velké části na ní, jak to tam vypadá. Hlavně, že stojí,“ uzavřel to optimisticky, a dokonce ke svému dvojsmyslnému vtípku připojil rozesmátý smajlík. Veřejně tak sice dotyčného vyzval, aby se vlastní iniciativou pokusil menhir vyčistit, nikdo z Landových příznivců si však nemyslí, že by k tomu skutečně došlo. Naopak, sami mu začali nabízet pomoc, aby tuhle historickou památku zachovali pro příští generace.

Daniel Landa se tak každopádně zachoval jako borec nad věcí, podobně jako v roce 2015, kdy mu student pražského gymnázia poškrábal dlažební kostkou jeho luxusní porsche. Zpěvák původně běsnil, a dokonce zveřejnil videa, na kterých byl čin mladého chuligána vidět, posléze si to ovšem rozmyslel a veškerá obvinění proti nezodpovědnému mladíkovi stáhnul. S chlapcem se sešel mezi šesti očima (nezletilému klukovi tehdy dělala doprovod maminka), a údajně si to mezi sebou vyříkali.

VIDEO: Daniel Landa: Mám jinou práci než běhat po jevišti!

Video
Video se připravuje ...

Daniel Landa: Mám jinou práci, než běhat po jevišti! Co teď Žito dělá? David Turek, Petr Soukup

Fotogalerie
28 fotografií