Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ztracený chlapec (3) přežil dvě mrazivé noci v lese. „Ochránil mě medvěd,“ říká

Autor: Mii - 
28. ledna 2019
19:29

Zajímavé vysvětlení poskytl 3letý chlapec Casey Hathaway ze Severní Karolíny záchranářům, když jej po dvou dnech pohřešovaného objevili v lese. Na otázku, jak přežil sám venku v teplotě pod bodem mrazu, řekl, že „trávil čas s medvědem, který ho ochránil“. Zda si zvíře vymyslel, nebo se s medvědem skutečně setkal, není jisté, informuje server Mirror.

Ke zmizení chlapce došlo minulý týden v úterý. S dalšími dvěma dětmi si hrál na zahradě domu své babičky a v jeden moment se rozhodl udělat si menší procházku do nedalekého lesa. Cestu zpět už nenašel, a tak místo k babičce pokračoval hlouběji do přírody.

Rodina záhy kontaktovala policii, která po Caseym vyhlásila pátrání a povolala k tomu stovky dobrovolníků včetně psů, helikoptéry a dronů. V oblasti bylo v té době několik stupňů pod nulou a střídavě pršelo a sněžilo, mnoho lidí tak mělo obavy, že chlapci hrozí to nejhorší.

Dva dny se nedařilo najít žádné stopy. Až místní obyvatelka Lisa Frakerová, která pomáhala s pátráním, přišla ve čtvrtek večer domů a uslyšela při procházce se psem dětský pláč. Rozhodla se tak zavolat záchranáře. „Hned byli na místě a říkali mi, že taky něco slyší. A vtom se objevil Casey,“ vyprávěla.

Chlapec v té chvíli seděl v keři, kde byl zamotaný do větví. Jinak ale vypadal nezraněný. „Bylo znát, že je mu zima, tak jsme ho okamžitě začali zahřívat. Čím víc mu bylo teplo, tím víc vypadal šťastnější,“ uvedl kapitán Shane Grier, který jej z lesa vysvobodil.

Výmysl, nebo skutečnost?

Caseyho odvezl na prohlídku do nemocnice, lékaři ale zhodnotili, že je v naprostém pořádku. Utrpěl jen několik modřin, škrábanců a byl dehydratovaný. Nikdo nechápal, že po dvou dnech v mrazu, sněhu a dešti funguje tak skvěle.

Když se ho místní šerif Chip Hughes ptal, získal překvapivou odpověď. „Moc jsme to nerozebírali, ale řekl mi, že měl v lese kamaráda medvěda. Ten byl prý s ním a ochránil ho,“ popisoval šerif. Tento příběh následně zopakovala chlapcova teta na Facebooku, kde napsala: „Casey je zdravý, usmívá se a mluví. Říkal, že ty dva dny strávil s medvědem.“

Medvědi jsou skutečně v Severní Karolíně hojní, hlavně medvědi černí. Vůči lidem mohou být agresivní, ale často nejsou. Není tak jisté, zda si chlapec medvěda vymyslel, nebo se k němu nějaký skutečně přiblížil.

bre-burda ( 28. března 2019 21:02 )

To by nebyl první příběh, kdy se ztraceného dítěte v lese ujalo zvíře. Byla-li to samice, je to docela přirozené, se samcem by to bylo asi horší.

Zobrazit celou diskusi