Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zbohatlický synek (†18) uhořel v tesle, která havarovala ve 186 km/h: Rodiče žalují automobilku!

Autor: chal - 
11. ledna 2019
10:53

Loni v květnu došlo na americké Floridě k tragické nehodě luxusního elektromobilu Tesla Model S. V autě uhořeli dva 18letí mladíci, Edgar Monserratt Martinez a Barrett Riley. Podle policie překročili povolenou rychlost o 146 km/h! Prominentní rodiče prvního jmenovaného však nyní překvapivě zažalovali automobilku Elona Muska! Podle nich totiž může za tragédii špatná baterie, která způsobila smrtící požár.

Edgar seděl na místě spolujezdce v luxusním autě, kterým se jeho kamarád Barrett řítil 186 kilometrů za hodinu po silnici, kde byla nejvyšší povolená rychlost 40. Barrett v zatáčce nezvládl řízení a vyletěl ze silnice, kde vůz narazil do zdi. Ve chvíli, kdy byly aktivovány airbagy, mělo auto rychlost 138 kilometrů za hodinu.

Elektromobil okamžitě zachvátily plameny, dva mladíci sedící vepředu neměli šanci přežít. V autě seděl v době nehody ještě jejich kamarád Alexander Berry (18), ten ale se štěstím přežil. Při nárazu totiž z auta vypadl. Podle svědectví lidí žijících kolem místa nehody byl oheň velmi silný, k autu se prý nešlo přiblížit.

Zazobaní rodiče Edgara Martineze nyní žalují automobilku Tesla. Baterie v jejích elektromobilech jsou prý závadové a hrozí jejich vzplanutí. Chyba jedné takové podle Edgarových rodičů může i za smrt jejich syna. Havarovanému autu v roce 2014 majitelé nechali nainstalovat omezovač rychlosti, který byl bohužel v době nehody neaktivní. Autorizovaný servis ho totiž údajně bez jejich vědomí odstranil. Za všechna tato pochybení rodiče v žalobě žádají přes 15 tisíc dolarů (335 tisíc korun).

Zesnulí teenageři chodili na prestižní střední školu Pine Crest, kde se platí roční školné 700 tisíc korun. Zbývalo jim jen pár týdnů do promoce. Pořizovací cena nejnižší řady elektromobilu Tesla Model S je 1,9 milionu korun.

činčila ( 26. února 2019 09:10 )

Takže když si ve dvěstěpadesáti nabiju hubu na motorce, tak může rodina zažalovat Yamahu, že prodává moc rychlé motorky? V tý americe jsou dementi, už to prokázali mockrát.

petrw ( 12. ledna 2019 07:53 )

a ted mu jsou prachy houno platny dobře jim tak

vihor ( 11. ledna 2019 22:59 )

V tom článku je napsáno, že si v tom autě nechali předtím aktivovat omezovač rychlosti, ale autorizovaný servis ho deaktivoval. Pak mají celkem velkou šanci soud vyhrát. V USA totiž soudy skutečně řeší osobní újmu a ne jak u nás v Kocourkově, kde vám někdo ublíží a dostane směšný nebo žádný trest. Předpokládám, že ten omezovač u Tesly funguje inteligentně tak, že třeba ve městě nedovolí výrazně překročit povolenou rychlost. Takže kdyby fungoval, jistě by nehoda neměla tak fatální následky.

flora ( 11. ledna 2019 20:40 )

Střední je u nich do 18 a to, čemu se u nás říká matura oni už mají za promoci ...Předměty se vyučují pomalejším tempem než v ČR a méně podrobně, ale je mu věnováno více prostoru a je kladen velký důraz na to, aby každý probíranou látku pochopil..... Jinak řečeno, je zájem, aby každý dosáhl promoce

flora ( 11. ledna 2019 20:30 )

Synek to v nedovolené rychlosti napálil přímo do zdi a rodiče se domnívají, že chyba byla v baterii . Jinak by ten jejich blbec stopro přežil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání