Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ředitel slovenské firmy uhořel v elektromobilu Tesla: Vracel se domů za 3 dětmi

Fotografie
Cyklista narazil do policejního vozu a z místa nehody ujel.  (Autor: internal)
Autor: rc - 
19. května 2018
10:16

Reinold Röhr (†48), ředitel firmy Europlac v Topolčanoch, se vracel domů za manželkou a třemi dětmi. Domů se však už nevrátil. Se svým elektromobilem Tesla havaroval poblíž švýcarského tunelu Monte-Ceneri a tragickou autonehodu nepřežil.

K tragédii došlo 10. května. Reinold Röhr se vracel ze služební cesty z Milána svým luxusním elektromobilem Tesla. Když se blížíl k švýcarskému tunelu Monte-Ceneri, narazil autem do svodidel a převrátil se na střechu. Vůz posléze zachvátily plameny.

Na místo okamžitě vyrazila záchranná služba, ovšem otci tří dětí se už nedalo pomoci. „Je nám velice líto, co se stalo, vyjadřujeme hlubokou soustrast jeho rodině,“ řekl jeden ze zaměstnanců firmy serveru Čas.sk. Jak k nehodě došlo, se vyšetřuje.    

VIDEO: Cyklista narazil do policejního vozu a z místa nehody ujel.

Video  Cyklista narazil do policejního vozu a z místa nehody ujel.  - archiv PČR
Video se připravuje ...

Zdeněk Kopečný ( 21. května 2018 20:55 )

Lithiové baterie už vyhořely v mobilních telefonech apod. Lithium má nevýhodu, že na vzduchu se i samo vznítí. Je hořlavější než hořčík (prášek nebo piliny), který musí být zapálen. Když takový elektromobil do něčeho tvrdě narazí, tak není divu, co s ním ty sešrotované baterie mohou udělat. Čas ukáže, jestli použití lithia v autech bude to správné řešení.

copy ( 21. května 2018 03:53 )

Bol to nemec od Bodensee.

copy ( 21. května 2018 03:41 )

Nemec.

pmaly ( 20. května 2018 01:21 )

Trochu si něco nastudujte o používaných bateriích v elektromobilech, o nárazu a následném vyzkratování a možnostech vznícení, když máte pod zadkem podél celého auta tyto baterie.

bizon_pepa ( 19. května 2018 21:15 )

Jako otec tří dětí by se měl chovat zodpovědně a nejezdit teslou. Jinak v zahraničním tisku tvrdili, že nehoda ve Švýcarsku byla bez obětí. Samozřejmě pokud během minulého týdne tesly ve švajcu nestihly nehody hned dvě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání