Při nehodě policista vyjel ze silnice, narazil do plotu rodinného domu, projel zahradou a poté skončil v potoce. Z místa nehody pak odešel, později se vrátil se svým tátou, o kterém tvrdil, že řídil.

To ale svědci i biologické stopy z vystřeleného airbagu vyloučili. Policista se navíc podrobil odběru krve, podle serveru Novinky.cz měl mít v době bouračky v krvi minimálně 1,18 promile. Případ si převzala GIBS a policista od té chvíle nevypovídal, až u soudu.

Tvrdil, že mu při řízení vlétlo do očí nějaké smetí. „Kýchl jsem, strhl řízení, vyjel z krajnice a narazil do plotu. Snažil jsem se, abych autem netrefil barák. Nakonec jsem skončil zaklíněný v potoce,“ popsal u soudu policista.

Byl prý tak rozrušený, že z místa odešel domů a dal si několik panáků na uklidnění. „Pak jsem si uvědomil, co se stalo. Vrátil jsem se a dobrovolně se podrobil odběru krve,“ řekl.

Soud měl sice pochybnosti o tom, že policista pil až po nehodě, rozhodl ale, že nespáchal trestný čin. „Věc bude postoupena řediteli Krajského ředitelství Policie Plzeňského kraje. Ten dále rozhodne, zda se jedná o přestupek, či ne,“ řekl soudce Jan Švígler. Verdikt je pravomocný.

VIDEO: Policejní honička skončila nehodou a zraněním.

Video
Video se připravuje ...

V Modřanech skončila policejní honička nehodou a zraněními. Aktu.cz