V sobotu po druhé hodině v noci začalo ve Vršovicích pořádné drama. Do večerky ve Francouzské ulici vtrhl muž, bez skrupulí přeskočil pult a začal prodavače mlátit hlava nehlava - nejprve pěstí, pak i plynovou pistolí, kterou sebral nebohému prodavači, a nakonec i skleněnou lahví. Přitom volnou rukou vybíral z pokladny peníze a hamižně si je cpal do kapes. Pak hbitým skokem překonal pult zpátky a utekl pryč. 

O chvilku později se rozjelo pátrání - na místo dorazilo hned několik policejních hlídek, mezi nimi i policisté z oddělení hlídkové služby prvního policejního obvodu. „Na základě místních znalostí jsme nejprve projížděli okolní ulice, pak mě napadlo místo poblíž Havlíčkových sadů, které bylo vhodné pro úkryt,“ popsal agentuře Aktu.cz zasahující policista Tomáš Jindra. To hned začali systematicky prohledávat.

Lupiče nakonec prozradila zdánlivá maličkost. „Zaslechl jsem zakašlání, které připomínalo kašel člověka udýchaného po nějaké námaze,“ popsal policista. Vypátrat muže pak už nebyla potíž - našli ho sedět ve křoví mezi garážemi. „Po chvilce policisté věděli, že mají toho správného muže, jelikož byl od krve, měl u sebe i uloupené peníze a odpovídal popisu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. 

20letého cizince následně zadrželi. K činu se přiznal - potřeboval prý peníze na vyřešení své bytové situace. „S nadsázkou by se dalo říci, že to se mu to částečně podařilo, jelikož ho soud vzal na základě podnětu kriminalistů čtvrtého policejního obvodu do vazby a nyní má o střechu nad hlavou postaráno,“ dodal Daněk. Za loupež muži hrozí až 10leté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Muž přepadl večerku ve Vršovicích, policisté ho zadrželi. Policie České republiky, Aktu.cz

Fotogalerie
7 fotografií