Nedobrovolné předvánoční drama zažila žena, která pracuje v sázkové kanceláři v Biskupcově ulici. 23. prosince v půl třetí odpoledne totiž do provozovny vtrhl muž, namířil na ni pistoli a nekompromisně přikázal, aby otevřela dveře do personálního prostoru. „Poškozená ho z obavy o svůj život pustila dovnitř, kde lupič pod hrozbou zbraně požadoval vydání peněz z pokladny a trezoru,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský. 

K smrti vyděšená žena mu vydala peníze, které si lupič schoval do bílé igelitky. Pak ženu svázal rychloupínacími elektrikářskými páskami, aby se nemohla hýbat, a vzal nohy na ramena. Kamera sice přepadení zachytila, pachateli ale na záznamu není vidět do obličeje. Přesto policie doufá, že ho někdo pozná. „Jednalo se o muže silnější, cirka 180 cm vysoké postavy, který mluvil česky bez přízvuku. Oblečený byl do černé mikiny se zipem a kapsami, světlých džínů a tmavých tenisek se světlou podrážkou,“ popsal pachatelův zjev mluvčí. 

Podle kriminalistů muž prostředí sázkové kanceláře dobře znal, je tedy možné, že bydlí v okolí křižovatky Ohrada na Žižkově. Pokud ho poznáváte nebo máte o loupeži informace, kontaktujte linku 158. Muži hrozí až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Muž vtrhl do sázkové kanceláře, mířil na obsluhu zbraní a pak utekl s tisícovkami v igelitce. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie