Moderátor Honza Musil se po ošklivém pádu ze štaflí zranil o překližku na podlaze tak nešťastně, že si zlomil páteř, žebra a propíchl plíci. K incidentu došlo tři dny před Štědrým dnem. Od té doby ležel na JIP, kde strávil dlouhých čtrnáct dní. Poté byl převezen do jiné nemocnice, kde by měl začít s rehabilitací.

S Musilem soucítí i herec Václav Upír Krejčí, který si podobně nešťastným pádem ze štaflí zkomplikoval život před dvěma roky. „Honza to má podobné, jako jsem to měl já. Akorát jsem neměl zlomená žebra, ale obratel. Na začátku také nebylo vůbec jisté, jestli budu ještě chodit. Byl to průšvih. Navíc ze začátku nevěděli, že mi do plíce natekl litr krve, to se zjistilo až později,“ zavzpomínal pro Extra.cz na těžké období Krejčí.

Vzhledem k podobnému zranění se rozhodl předat Musilovi své zkušenosti s tím, jak se mu podařilo postavit se znovu na nohy. „V nemocnici mi řekli, že patřím k lidem, kteří se uzdravují rychleji. Všechno je to o tom, jak to má člověk nastavené v hlavě. Nesmíte se tomu poddat, je třeba dělat všechno pro to, aby byl člověk rychle zase na nohou. To bych na dálku poradil i Honzovi.“ 

Jedné z tváří televize Barrandov nakonec ještě doporučil nezapomínat na pravidelný přísun léků. Pamatuju si ještě na jednu zajímavou věc. Prášky a morfíčka zabírají skvěle. Ale když už je člověk doma, musí si dávat pozor a vzít si další prášek hodinu předtím, než vyprchá ta předchozí pilulka. Nesmí totiž dojít k tomu, že by člověk po úraze zažil bolest. V tu chvíli řeší jen ji a přestává léčba,“ dodal pro Extra Václav Upír Krejčí.

VIDEO: Václav Upír Krejčí se objevil na pohřbu Štědrého: Jak na něj vzpomínal?

Fotogalerie
47 fotografií