„Myslím si, že večer v O2 areně byl absolutním vrcholem, který tento sport v rámci České republiky ukázal. V tu chvíli jsme se dostali na světovou úroveň. Každý, kdo tam ten večer přišel, musel odcházet maximálně nadšený,“ říká Tereza Polášková, která do klece vstupovala jako cage girl, aby publikum odzbrojila svým půvabem.

Úsměv

„Důležitý je úsměv. Zažila jsem dost holek, které se neuměly smát a celkový dojem z jejich vystoupení to podle mého kazilo,“ vysvětluje a dodává: „Cage girl by měla v průběhu večera sledovat zápasy, aby věděla, kdy přesně vyjít s číslem, vlajkou a v případě titulového zápasu s pásem pro šampiona.“ Samozřejmě každá z dívek, které krášlí noc bojovníků, musí splňovat i vzhledové parametry jako hezký obličej a sexy postavu. A jak se k této profesi dostala Tereza?

Učitelka

„Když jsem byla malá, chtěla jsem dělat tu profesi, se kterou jsem zrovna přišla do kontaktu. Například, jakmile jsem začala chodit do školy, chtěla jsem být paní učitelkou. Měla jsem i období, kdy jsem se toužila stát herečkou, zpěvačkou nebo zdravotní sestrou,“ vzpomíná Tereza.

Po gymnáziu nakonec studovala obor Anglický jazyk pro manažerskou praxi, kde získala bakalářský titul. Od sedmnácti let se však věnuje modelingu, hostessingu a fotomodelingu. „Na první focení si pamatuji velmi dobře,“ říká modelka a popisuje, jak probíhalo: „Fotili jsme s fotografem Michalem Smetanou v bývalém zemědělském družstvu, takže jsem na konci byla celá poštípaná od komárů,“ vzpomíná. Přesto prý ale byla s výsledkem spokojená.

Playboy

„Mezí v mé práci je celá řada. Odvíjí se to od profesionality týmu. S lidmi a klienty, se kterými pracuji, spolupracuji dlouhodobě a troufám si říct, že se známe vzájemně tak dobře, že už máme vytyčené hranice naší spolupráce,“ říká Tereza. Ráda fotí sexy snímky, které ovšem neukážou všechno. Zkušenosti nabyla při focení kalendářů, prádla, plavek či sportovního oblečení. Za svůj největší úspěch ve fotomodelingu považuje titulní stranu časopisu Playboy.

Formule

Díky modelingu se dostala i k hostessingu. Vystupovala například na rallye, autosalonech, golfových turnajích a také na velkých akcích organizace XFN, která pořádá zápasy MMA. Nocí bojovníků Tereza Polášková absolvovala minulý rok kolem deseti. V MMA sportu jsou zatím krásné slečny stále žádané.

To ve formuli 1 minulý rok krásky pózující u rychlých aut zakázali, protože je to údajně příliš sexistické a pro ženy urážející. Co si o tom myslí Tereza Polášková? „Vůbec se mi nelíbí směr, kterým se ubírají. Krásné holky patřily vždy k formuli 1 a tato přehnaná prudérnost ubrala na show, kterou závody F1 vždycky byly. Já však věřím, že se v produkcích a marketingu najdou vždy lidé, kteří mají zdravý rozum, takže toho, že bych přišla o práci, se neobávám.“

Víte, že...

Na akci v O2 areně se přišlo podívat přes 17 tisíc lidí, což je v Česku rekord v návštěvnosti bojových sportů.

Fotogalerie
8 fotografií