Na románek se čtyřnásobným držitelem Oscara dnes vzpomíná idylicky: „Měla jsem smaragdově zelené oči a byla jsem blondýna, která měla slibně nakročeno k modelingu.“ Psal se říjen 1976, když seděla ve vyhlášené newyorské restauraci e’s. Právě se vrátila z toalety, Allen k ní nakráčel a pravil: „Dnes už jste rozdala spoustu autogramů, tady je ten můj.“ A na stůl položil lístek s telefonním číslem.

Obtěžoval dceru?

Netrvalo dlouho a světoznámý režisér pozval krásku do svého apartmánu na prominentní Páté avenue. Nikdy se jí údajně neptal na věk, ona prý ale varovala, že je ještě na střední škole. Ještě než dosáhla plnoletosti, intimně se s Allenem sblížila. Tajný románek trval několik let. S odstupem času na něj ale Engelhardt vzpomíná v dobrém.

„Jako by se ode mě teď čekalo, že ho zlikviduju,“ naráží na tvrzení Allenovy adoptované dcery Dylan Farrow (33), která režiséra obvinila ze sexuálního obtěžování. Času s Allenem nelituje. V paměti má mimo jiné scénu, když s ním jako sedmnáctiletá ležela v posteli: „Zaujal mě coby umělec. Stejně jako si hrával s postavami ve svých filmech, hrál si i se mnou.“

Po šoku sex

„O našem vztahu jsem se rozhodla promluvit, abych veřejnosti nabídla jistou perspektivu,“ říká o své bývalé zakázané lásce. „Na Woodyho ale neútočím, pouze vyprávím o svém románku. I díky němu jsem se stala tím, kým jsem teď. Ničeho nelituji,“ uzavřela matka dvou dospívajících dětí. Mrzí ji prý snad jen to, když se režisér rozhodl, že ji představí své další přítelkyni – Mie Farrow (73).

„Cítila jsem se vážně mizerně, vůbec jsem u toho nechtěla být, ale neměla jsem odvahu vstát a odejít. Byl by to konec,“ vzpomíná. Po počátečním šoku a žárlivosti se ale osmělila: „U Allena v mezonetu jsme si s Miou víckrát dali trojku a užívali si jeden druhého, byla to zábava,“ přiznala po letech . „Ona byla krásná a sladká, on okouzlující, svůdný, já zase sexy, a v téhle naší hře jsem se stále zdokonalovala.“

Fotogalerie
8 fotografií