Dcera Woodyho Allena Dylan Farrow svého adoptivního otce v sobotu obvinila ze zneužívání. Na režisérovu prvotní reakci se nemuselo dlouho čekat. Svoje stanovisko vyjádřil prostřednictvím své mluvčí Leslee Dartové. „Pan Allen ten článek četl a shledal ho lživým a hanebným,“ řekla Allenova mluvčí.       

Není to však poprvé, co byl oscarový režisér obviněn ze sexuálního obtěžování. Před 20 lety ho obvinila i jeho tehdejší partnerka Mia Farrow. „Je to tragické, že se po 20 letech znovu vynoří příběh zosnovaný pomstychtivou milenkou, i když byl nezávislými úřady prověřen a odmítnut,“ řekl režisérův právník.

Video
Video se připravuje ...

Adoptovaná dcera Allena: Dal mi hlavu do klína! Tomáš Polák, Reuters

Allen se nařčení bude opět bránit, protože ho považuje právě za „obnovení právní bitvy, která byla rozpoutaná na začátku 90. let“. Ta se rozhořela poté, co si začal s adoptivní dcerou Soon-Yi Previn.

Do sporu je nyní zatažena i další hollywoodská star, Alec Baldwin, který hrál i v posledním Allenově filmu Jasmíniny slzy. Ten se ale na Twitteru nechal slyšet, že tato kauza jde úplně mimo něj. „Myslím, že tady není místo pro mne, ani pro nikoho jiného zvenčí. Toto je jen jejich osobní rodinný problém,“ reagoval veřejně na sociální síti.

Soud v Connesticutu se ale v neděli nechal slyšet, že případ nebude znovu obnoven, pokud soud nebude přímo vyzván.