Naposledy na sebe filmový a divadelní herec Robert Jašków výrazně upozornil účinkováním v páté řadě soutěže Tvoje tvář má známý hlas, kde skončil na sedmém místě. Předtím se do povědomí diváků zapsal především jako padouch v Ordinaci v růžové zahradě 2.

Pod jeho drsnou vizáží se ale skrývá citlivý muž, který sám o sobě říká, že jako drsňák jen vypadá. „Jsem normální sentimentální kráva. Naposledy jsem plakal u kresleného filmu. Koukali jsme na to s dětmi a nějak mě to dojalo,“ rozpovídal se o svém soukromí časopisu Téma. Stejně tak se dokáže bez problému rozbrečet nad svými dětmi. A to třeba když se jim něco povede nebo když je vidí spát.

Pokud jde o hercovy děti, je to pro něj očividně citlivé místo. Ve svém životě totiž sám nikdy neměl otcovskou figuru. Jeho otec od rodiny odešel, když mu bylo pouhých pět let, a od té doby ho neviděl.

Robertova matka tak zůstala na všechno sama. „Často jsem si říkal, že až budu mít svoje děti, budu lepší táta. A myslím, že se to povedlo! Hlavně jsem si řekl, že chci velkou rodinu, protože jsem byl jedináček,“ popsal Jašków své rodičovské ambice. To se mu také začíná vyplňovat. S manželkou Pavlou Bartošovou mají dohromady již tři děti.

Jenže jak se později ukázalo, nebyla to tak úplně pravda. V Polsku měl herec další čtyři sourozence, o kterých nevěděl! Tři z nich ho později sami vyhledali. „Kdyby mě tenkrát nenašli, bylo by pro mě mnohem těžší se s rodinnou historií vyrovnat. Ta pachuť, že s námi táta nebyl, by ve mně byla asi až do smrti.“ Poprvé se s nimi setkal na pohřbu svého staršího bratra, kterého nikdy nestihl poznat. Divnou zvláštností je, že jeho bratr se jmenoval totožně jako herec, tedy Robert Jašków. „Vidět urnu se svým jménem je divné. Seděl jsem tam a říkal jsem si, že je to síla,“ přemítal herec nad nepříjemnou situací.

VIDEO: Před startem Tváře už byl jasný NEJ bavič! Koukněte na jeho číro!

Video
Video se připravuje ...

Před startem Tváře už je jasný NEJ bavič! Koukněte na jeho číro! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
20 fotografií