Už hodinu před úvodním buly se v okolí haly „zuřivě“ diskutovalo. „Uvidíme, co Pleky předvede. Snad si s klukama padne do noty,“ přemítal jeden z fanoušků Komety o nové posile.

Premiéra č. 14 jako hrom

Ostře sledované předzápasové rozbruslení, plnící se tribuny a tradiční efektní nástup domácích. A zvědavost, kdo v hvězdném útoku mezi Plekancem a Eratem nastoupí. Volba padla na Karla Pláška.

A už po sedmi minutách se mladík dočkal, když překonal sparťanského golmana Machovského. Plekanec a Erat si připsali asistenci a více než sedm tisíc fanoušků radostí málem zbořilo halu. Tleskala i primátorka Markéta Vaňková.

Radost z výkonu čísla 14 neskrývala Plekancova přítelkyně Lucie Šafářová, kterou záhy fotografové a kamery objevili v našlapaném hledišti. Kometě držel palce i patriot, herec Miroslav Donutil. A bylo ještě líp. Už v druhé třetině, v čase 28.33 zvýšil právě Tomáš Plekanec už na 3:1! Kometa dvěma rychlými góly během 17 vteřin rivala dokonale zaskočila.

Sparta zápas otočila

Jenže ostře sledovaný zápas nakonec Brňanům výhru nepřinesl. Čtyři minuty před koncem hosté srovnali, v prodloužení po 46 vteřinách trefila Sparta výhru 4:3 po prodloužení a urvala dva body ze tří možných. Tomáš Plekanec si i tak odnesl cenu pro nejlepšího hráče domácích za gól a asistenci.

"Je to škoda, už kvůli úžasným fanouškům. Mohli jsme vedení pojistit, šance jsme na to měli. S Martinem i Karlem se mi hrálo výborně. Věřím, že se budeme zlepšovat a výkony týmu půjdou nahoru," svěřil se Tomáš Plekanec po premiéře v dresu Komety.

Fotogalerie
17 fotografií