Řada fanoušků dorazila na Zelný trh v předstihu, chtěli stát co nejblíže pódiu a svým modlám. Kometa, hráči a vedení, vyrazila na oslavu stylově po brněnsku – modrobílou šalinou. Masarykův pohár hlídal na sedačce obránce Jan Štencel. „Snad ten převoz přežije,“ mrkal na spoluhráče.

Na hráče po trase mávaly stovky lidí. Příjezd do centra spustil gejzír nadšení. Deset tisíc příznivců připravilo hokejovému mistrovi triumfální uvítání. K tomu pivo za 13 korun, dunící hudba s klubovými chorály a stěžejními písněmi Raketou na Mars Věry Špinarové a We Are The Champions od  Queen.

Jeden za druhým stoupali hráči na pódiu, upíjeli pivo z tupláků a užívali si parádní atmosféru. Každý také dostal od moderátora příležitost sdělil davu své pocity a dojmy. „Je mnohem těžší něco obhájit. Jsem rád, že jsem mohl být s klukama u toho." svěřil se tahoun týmu Martin Erat.

„Je to něco neuvěřitelného, co prožíváme. Díky fanouškům i všem klukům v týmu, řekl kapitán Komety Leoš Čermák.

Asi nejvíc pobavil fanoušky kanadský útočník Alexander Mallet, když dostal otázku, jestli se během pobytu v Brně naučil česky. „Dobré ráno, dobrý den, dobrý večer," odpověděl a sklidil velký potlesk..

Zlatý hattrick?

„Kluci to mají v krvi, když zůstanou spolu, nic není nemožné,“ reagoval trenér Kamil Pokorný na častý dotaz, zda může Kometa vyhrát extraligu třikrát v řadě. Ale největší aplaus sklidil šéf Komety Libor Zábranský.

Muž, který Kometu před lety vyvedl z pekla k nebeským výšinám. Brno prožilo bouřlivou sobotu, v hospodách a barech se bude třináctka zapíjet hluboko do noci. Pro klubovou historii je to šťastné číslo.

Fotogalerie
24 fotografií